Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Stressad? Oj, så sugen på att rensa ut!

När jag har som mest att göra och upplever stress blir jag som mest sugen på att rensa ut. Då verkligen kliar det i fingrarna. Egentligen verkar det irrationellt men jag tror det har att göra med att när jag är stressad så vill jag ha ordning och reda omkring mig. Här borde jag jobba mer förebyggande så att jag passar på att rensa ut och städa när jag har tid till det och sedan när en stressig period kommer så är ordningen redan på plats. Kanske handlar det lite om att skjuta upp saker också. Att jag hellre städar och fejar än att göra arbetsuppgifterna. När jag pluggade hände det att jag drog ut spisen och städade bakom den – dagen innan en tenta. Kändes kanske inte helt rätt att använda tiden till det.

Häromdagen var det en stressigt och jag stod i badrummet med tandkrämslöddret runt munnen. Då insåg att badrumsskåpen var totala infernon. Infallet kom att jag måste städa dem NU! Det tog cirka 1,5 timme och sen var det ännu mer stressigt för kvarvarande uppgifter den dagen…. men nu är det så fiiint i skåpen 🙂 Jag slängde två påsar med gammalt smink och krämer och några saker som ska lämnas till Apoteket.

Före

Före

Efter

Efter

Föregående

GLAD MIDSOMMAR!

Nästa

Ett rent nöje!

6 kommentarer

 1. Snyggt 🙂
  Men vad gör man egentligen med gamla produkter från badrumsskåpet? Tänker schampo, smink, solskyddskräm etc. Det känns så fel att slänga det rakt i soporna. Ska man tömma ut innehållet? Eller lämna allt till typ “farligt avfall” på sopstationen?

 2. Miljöfarligt avfall ska man lämna det som. Verkar som att man kan slänga det i brännbart i vissa kommuner men känns onödigt att riskera. Egentligen ganska läskigt då man frivilligt väljer att ha det i ansiktet. Schampo och solskyddskräm hade jag använt upp. Och kanske det viktigaste, att undvika att köpa på sig samma produkter igen! Som tonåring hade jag flera parfymflaskor samtidigt, senaste åren har jag haft en som ändå hinner bli för gammal och lukta alkohol. Nu är jag utan, det känns ganska skönt!

  • Tack Anne för svar 🙂 Schampo använder jag också upp och mitt badrumsskåp är tydligen betydligt glesare än de flesta kvinnor jag känner. Men solskyddskräm som står ett år eller två känns inte så trevlig. Den ekologiska jag har såg jag dessutom står rekommenderad förbrukningstid inom 6 månader! Men absolut – att använda upp och inte köpa nytt borde vara ledord! 🙂

  • Eva Maria

   Aha! Det visste jag inte! Lite spooky faktiskt när man tänker efter. Jag har faktiskt bara slängt det i soporna. Kanske det är alla kemikalier som kan påverka naturen som gör att man ska lämna som miljöfarligt avfall. Nu har jag bestämt mig för att köpa en hudlotion i taget och använda upp den. Ibland handlar man bara för att handla eller om man hittar något speciellt. Just nu är min hudlotion helt slut och jag ska försöka passera Body Shop där jag har en favorit. När jag köper parfym försöker jag hitta den minsta flaskan för jag använder så lite så den hinner ändå bli gammal.

 3. Känner igen mig i det du skriver, stress får också mig att vilja organisera. Det ligger något i det du säger om att inte orka med oordning när man är stressad och vill att det ska gå snabbt. För min egen del finns det nog en skvätt av kontrollbehov med i fenomenet också;)

  • Eva Maria

   Jag har nog också ett kontrollbehov… har faktiskt funderat på det på sistone fast i andra sammanhang. Jag har svårt att erkänna att jag har det! Skulle behöva släppa kontrollen lite mer!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén