Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Hur hittar jag tid till att rensa ut?

Livet är så stressigt. Det är svårt att hitta tid till att rensa ut, hur gör jag?

Planera din utrensning efter dina förutsättningar. Fundera över hur mycket tid du kan sätta av till att rensa ut och hur mycket energi du har. Det krävs en hel del energi att rensa ut – varje sak kräver ett beslut från dig – ska jag behålla eller rensa ut?

Ta lite i taget! Acceptera att det tar tid att rensa ut. Det kan ha tagit flera år att samla ihop dina saker, då kan du inte kräva av dig själv att du ska rensa ut på en helg. Inventera ditt hem, gärna med en ritning där du markerar var du ska rensa ut. Prioritera och ta ett litet område i taget och gör det färdigt.

Fundera över när i veckan du skulle kunna avsätta en timme till att rensa ut. När brukar du ha tid och energi? Ställ äggklockan på en timme och rensa och röj tills den ringer. Känner du att du har kommit igång är det såklart bara att fortsätta! Annars ska du känna dig nöjd och fortsätta nästa gång.

Kommentera gärna med dina tips!

Föregående

Frågor & Svar om att rensa ut hemma!

Nästa

En söt väska till återvinningen!

5 kommentarer

 1. Ibland blir jag av okänd anledning sugen på att rensa. Då gäller det att passa på. Allt som lämnar huset är ju borta- lite i taget gör mycket! Och den lätta sköna känslan när man rensat gör ju att man vill rensa mer… :)! Vårt hem har numera lite olika “zoner” där en del är färdigrensade och andra är pågående. Har även ett litet lager för saker jag av olika skäl inte kan göra mig av med NU. Men som egentligen är på väg…

  • Eva Maria

   Ja, ibland blir man så jättesugen på att rensa ut! Intressant att fundera på vad som utlöser det och att man ibland inte har lust alls. Det låter bra med zoner! Vi har nog också det kan man säga, just nu är det rensat i vardagsrummet men arbetsrummet är i behov av en genomgång. I min garderob samlar jag en hög med saker som jag ska köra iväg och skänka och när den är “färdig” så kör jag iväg. Faktiskt har jag en hög på gång nu som jag ska försöka få iväg i veckan!

 2. Precis vad jag tänkte på nyss! Men det är svårt! Vi har en flytt på gång och det blir ju ett naturligt utrensningstillfälle, men även det skall man ha tid för och planera in.

  • Eva Maria

   En flytt är det bästa sättet att rensa ut! Då får man lite press på sig. Jag har flyttat många gånger och känner ofta att jag inte vill ta med gammal bråte och stagnerad energi till det nya hemmet. Men det är skönt om man har tid på sig så att man kan börja t ex två månader innan flytten, eller hellre ännu längre innan. Hamnar man in tidsnöd är det lätt att man bara kastar ner allt huller om buller i flyttlådorna och tar med! Sen det där sista i flytten som alltid brukar bli mer än man tänkte sig… lampor, gardiner, mattor mm! Lycka till med er flytt! Kram Eva Maria (Kul att läsa din blogg också!)

 3. En papperskasse i garderoben/klädkammaren vari prylar och plagg tippas ner i i stort sett hela tiden. Bara att ta den med till insamling/Returen när den är fylld. Så behöver jag aldrig stor-rensa. Vid inköp av något måste två saker ner i papperskassen. Enkel matematik och blir också ett automatiskt rensande. PS! Man köper betydligt färre saker när man vet att man måste göra sig av med dubbelt upp väl hemma igen.
  Köpstopp rakt av är otroligt befriande. Jag kör andra omgången nu. Hade hela år 2010 förra gången. Lycka till! mvh fr sö Dalsland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén