Min dotter behöver en remake av sitt rum. Väggarna har blivit fläckiga och prickiga av all häftmassa och spikar som suttit på väggarna och möblerna börjar se små ut. Under en lång period har vi försökt enas om hur det ska se ut på det nya rummet och nu har vi hittat tapeter som fallit henne i smaken. Eftersom hon är förtjust i att pyssla så har det blivit en “pysslig” tapet. Nu ska vi ringa en målare som kan komma hit och mäta och sätta upp tapeterna!

På baksidan av tapetproverna står det att det är FSC-papper och det känns ju bra. Men är det något mer man ska tänka på när det gäller tapeter och lim vad avser miljö? Vi har inte köpt tapeterna ännu. Någon som har något tips innan vi kör igång? 🙂

Jag har heller ingen aning om vad man ska förvänta sig att det kostar att tapetsera om ett rum… någon som har en idé? Rummet är ca 10 kvm.

Till en fondvägg!

Till en fondvägg!

Till övriga väggar!

Till övriga väggar!

FSC-märkt verkar bra.

Info på baksidan av tapeten.

Har bläddrat i många kataloger...

Har bläddrat i många kataloger…!