Inspiration att rensa ut i ditt hem!

En burk med motivation!

En burk med motivation!

En burk med motivation!

Vi har försökt få barnen att rensa ut några saker på sina rum. Det går trögt fram. Jag funderar mycket på hur man ska komma åt det. Barn gillar ju sina saker och tycker nog att det är en trygghet med sina saker. Nu senast när jag sålde några skidsaker på vår lokala Facebook-sida så lade jag pengarna i en burk så att vi kunde se pengarna som strömmande in från våra försäljningar. Barnen blev fascinerade och började fundera på fler saker vi kunde sälja för att fylla på burken. Vi har bestämt att spara pengarna till en kommande resa och det verkade motivera dem. Men man kan bestämma att man ska köpa något nytt för pengarna också, om man vill ha en ny Barbie-docka så får man sälja något först!

Hur motiverar du dig för att rensa ut?

Föregående

Dags att tapetsera!

Nästa

Dags för ny påse från Simplet!

7 kommentarer

 1. Sara

  Jag och min sambo har under 5-6 år sålt allt möjligt och totalt fått ihop 18 000 kr. Pengarna har använts till bl a nya sängbord från Norrgavel (som egentligen var för dyra, men som nu blev “gratis”), bidrag till New York-resa och något mer som jag intDet e Det

  • Eva Maria

   Grattis! Så bra jobbat att få ihop 18 000 kr! Känner igen känslan att när man köper något nytt för de pengarna så känns det gratis 🙂 Jag har varit inne på Norrgavel i Malmö några gånger och kikat på deras fina möbler.

 2. Sara

  Som jag inte kommer på nu, ska det stå 🙂

  Det som motiverar mest är just att samla pengarna på ett ställe så man ser hur mycket det faktiskt kan bli av en femtiolapp hit och dit.

 3. Kul idé med burken!
  När jag rensade ut som mest var det nog för att få kontroll på vad jag egentligen hade och att få ner antalet flyttlådor. Men nu har jag börjat sälja lite småsaker på Tradera vilket ger lite av en kick när det budas på de mest udda tingen man lägger ut.

  • Eva Maria

   Jag tycker också att man får en liten kick av att sälja något! Idag tänkte jag lägga ut en annons på Blocket så får vi se om det blir napp 🙂

 4. Eva

  Kom ihåg att dessa sedlar blir ogiltiga inom bara drygt tre månader!

  http://www.riksbank.se/sv/Sedlar–mynt/Sedlar/

  • Eva Maria

   Ojsan, det hade jag ingen aning om! Tack för informationen!! Då får vi lägga dem i börsen och handla för dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén