Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Dags för ny påse från Simplet!

IMG_4718

Idag vistas jag inne i min klädkammare och sorterar kläder. Galgarna hänger tätt som packade sillar så det är hög tid för en genomgång. Känner att det är lite vår i luften och det är dags att passa på att sälja vårkläder som man inte använder! Blev mycket nöjd med min senaste Simplet-försäljning och idag tvättar och stryker jag några plagg som jag ska skicka i min nya Simplet-påse.

Nu ska jag även passa på att prova tipset med att vända alla galgar åt “fel” håll, och sedan hänga tillbaka dem rätt när jag använt ett plagg! På så vis kommer man att se vilka plagg man verkligen använder…. ska bli spännande! Någon som provat?!

Ska vända på galgarna!

Ska vända på galgarna! (Gillar blått och rosa, jag vet!)

(Kampanjkoden gäller fortfarande!)

Föregående

En burk med motivation!

Nästa

James Wallman´s 5 bästa tips!

12 kommentarer

 1. Beatrice

  Yes! Jag har testat galg-tricket och det visade att ett antal linnen inte blivit använda, men det kunde jag “skylla” på en extremt dålig sommar vid tillfället ;). Ett och annat plagg var också oanvända men den absoluta majoriteten användes om och om igen. Jag rensar i och för sig hela tiden pga litet boende och en önskan om luft runt omkring mig så jag hade nog rätt bra koll från början :). Kul att testa nytt. Har precis börjat läsa Marie Kondo’s första bok som du läste för ett tag sedan. Vi får se vilken revolution den bidrar till ;).

  Kram i snön 🙂

  • Eva Maria

   Kanske man kunde ha galgar i olika färger? De kläder som man vill behålla (t ex fina klänningar) kan hänga på röda galgar så ingår de inte i rensa ut-materialet. Kul att du har börjat läsa Marie Kondo nu! Ser fram emot att höra om du rycks med! Kram Eva Maria (tyvärr ingen snö här)

 2. Kör också galg-vändning. Brukar vända en gång i halvåret. Bra utmaning till att använda kläderna eller att ge upp dem.
  Vilken färgkoordinerad garderob du har! Smart att det mesta passar med det mesta.

  • Eva Maria

   Smart att göra det en gång i halvåret. Det ska jag också försöka och passa in det till säsongerna. Ja, jag älskar de klassiska basfärgerna och den lite marina stilen. Men jag behöver utmana mig! Min väninna sa till mig: Nej, har du nu en blå blus igen!! Ops! En gång gick jag på färganalys och fick reda på att jag egentligen passade i helt andra färger, som lila och svart. Men jag känner mig inte bekväm i dem!

 3. Isflingan

  Jag kör galg-tricket just nu 🙂 Brukar göra det med jämna mellanrum och tycker det är ett bra och effektivt sätt att inse vad som borde rensas ut.
  Däremot är det svårt med festkläder och riktiga sommarplagg eftersom de ju används så sällan även om det inte betyder att jag inte tycker om dem och därför ändå inte bör rensas ut.

  • Eva Maria

   Jag har en del i garderoben som är immun kan man säga! Det är några klänningar och en vareuse. (Som är en tröja i hård bomull utan fickor som man har när man seglar, köpte den på en segelkurs i Frankrike i min ungdom och kan inte skiljas från den!) Sommarplagg brukar jag stoppa undan i en låda på vintern. När jag öppnar den till nästa säsong är det kul att se vad som ligger i! Många plagg har man helt glömt bort men så blir man glad när man återupptäcker dem!

 4. Passar ju bra att även du rensar i garderoben just nu eftersom det är garderobsvecka i din bok! 🙂
  Gillar också färgerna du har, jag har en ganska liknande färgskala själv.

  • Eva Maria

   🙂 Det tänkte jag inte ens själv på! Jag försöker vidga mina vyer med nya färger i garderoben men det är svårt… men nyligen köpte jag en GRÖN blus! Den sticker verkligen ut! Fick höra att jag passade i grönt när jag hade den första gången så det blir kanske en ny favorit!

 5. Jag testade att vända på galgarna i höstas, körde detta experiment mellan juli och december. Jag ville gå igenom “alla” säsonger men när jag sedan skulle rensa så valde jag en annan metod. På min blogg ordningsguiden.se beskrev jag 4olika sätt att rensa i garderoben på, sök efter “jag skall rensa i garderoben… Till jul!” Om du vill testa olika sätt. Min vanliga metod är att hänga i kläderna till höger och sedan rensa ut det som hänger till vänster(med vissa undantag). Lycka till med rensningen och njut av den underbara luftiga känslan!

  • Eva Maria

   Hej Anna! Tack för din hälsning! Så spännande arbete du har och vilken fin hemsida/blogg! Smart att hänga kläderna man använt till höger! Det är nog egentligen lättare än att vända galgarna. Jag ska läsa mer på din sida nu 🙂 Kram Eva Maria

 6. Nu har jag också beställt en påse från Simplet med din kod, tack! Hoppas på att få iväg lite saker och några kronor tillbaka också :-).

  • Eva Maria

   Så roligt! Hoppas att du blir nöjd! Jag blev mycket nöjd med min första påse och har precis skickat den andra och fått bekräftelse på att den kommit fram. Berätta gärna hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén