Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Rensat i akvariet!

Vi har ett jättefint akvarium och fiskarna verkar vara en väldigt tålig sort. Nu på sistone har akvariet slammat igen och jag har haft dåligt samvete för de söta fiskarna. Som tur är så har jag en väninna och kollega som är en fena på akvarium och när hon var hemma hos oss häromdagen så tog hon tag i att städa i akvariet. Det blev ett tvådagars-projekt. Första dagen inventerade vi vad som behövde åtgärdas och det var en hel del. Sen körde vi till Hornbach och köpte reservdelar och nya tillbehör. På kvällen tappade jag upp vatten i hinkar som ska stå och få bra temperatur. Nästa dag tömde vi hela akvariet (men sparade mer än hälften av vattnet eftersom fiskarna vill känna sig hemma) och fick även för oss att flytta det från en korridor till vardagsrummet! Vi tvättade akvariet och bytte till nytt grus, lade i två fina stenar och planterade nya växter. Det som tog längst tid var att fånga upp alla fiskarna inför flytten. Idag har jag ringt och beställt en ny ljusramp med LED-lysrör så nu ska det verkligen bli tip top för fiskarna! Ny pump har de fått också så att de ska få ordentligt med syre.

Vattenbyte! Vattnet har stått 1 dyng i hinkar för att inte vara så kallt.

Vattenbyte! Det nya vattnet har stått 1 dygn i hinkar för att inte vara så kallt.

Så här fint blev det! Kul att ha det i vardagsrummet nu.

Så här fint blev det! Kul att ha det i vardagsrummet nu. Det är rogivande att titta på det.

Det här gjorde vi (akvariet heter Juwel Vision 180):

 • Bytte 80 liter vatten av 180 liter
 • Tvättade akvariet och tillbehören
 • Flyttade akvariet
 • Bytte bakgrund
 • Bytte pump
 • Bytte till nytt grus som vi sköljde först
 • Planterade nya växter
 • Bytte alla filter
 • Kompletterade med tvättmagnet och termometer
 • Lade i två nya fina stenar
 • Hällde i medel för att neutralisera vattnet

Och alla fiskar överlevde! Det hade jag knappt räknat med så det kändes extra fint. Nu njuter vi av det fina akvariet!

Föregående

Rensa Ut lanserar idag en egen app!

Nästa

Ny almanacka för 2017!

2 kommentarer

 1. Wow vilket jobb!
  Även sjukt impad över ditt hinkförråd! 🙂
  Idag är det administrationsdag för mig och alla ska mailas och papper fixas, det är ju ändå rutiner som står på veckans uppdrag!

  • Eva Maria

   Tack! Jag har faktiskt fler hinkar… alla fick inte plats på bilden 🙂 De måste vara rena och inte använda till kemikalier som golvmedel m fl. Efteråt måste man tvätta dem noga direkt så att växtdelar och annat gojs inte fastnar, då är det svårt att få bort det sen! Men det var verkligen skönt att få gjort det här arbetet och jag är så tacksam för att jag fick hjälp av min väninna. Lycka till med din administration!! Så söta valarna är i din mobil. De hade ju passat över akvariet 🙂
   https://handelsevis.wordpress.com/2016/11/03/valmobil/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén