Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mitt nya skinande elavtal!

Det är så många olika val i samhället idag! Inte för att jag är någon förespråkare av planekonomi men ibland hade det varit lättare att få vissa saker förvalda! Att välja nytt elavtal är något som stått på min ToDo-lista länge. Hittills har det nog inte varit något avtal alls så det har antagligen varit för dyrt, vilket kundtjänsten på Eon även upplyste om när jag ringde.

Jag har funderat på ett avtal med någon alternativ energikälla och nu fick jag ett erbjudande från Eon där man kunde välja olika avtal med sol, vind eller vatten. Jag slog till på solavtalet med fast pris under ett år. Jag har ingen koll på elpriser i övrigt så om det blev ett bra pris kan jag inte säga. Priset blev 84,75 öre/kWh plus 5 öre/kWh för att elen ska komma från sol. Enligt dem skulle det bli ca 63 kr mer i månaden för mig med soltillägget.

Hur har ni funderat kring elavtal och vad har ni valt? Skulle vara intressant att veta! Nu är jag ju bunden ett år framåt men tänker att jag under året vill sätta mig in i energimarknaden så att jag lär mig mer. Helst skulle jag vilja sätta upp egna solceller på taket. Så härligt det skulle vara att se kilowattimmarna ticka ner genom taket och driva elvispen och allt annat elektriskt. Man ska även kunna sälja den elen som man inte använder själv, så bra!

Eon

 

Föregående

Händelsevis har rensat klart!

Nästa

Idag är det Klädbytardag i hela Sverige!

2 kommentarer

  1. Har dåligt med ork för att kolla elpriser, MEN har orkat välja “miljömärkt el”. Prisskillnaden jämfört med “smuts-el” var löjligt liten tycker jag.

    • Eva Maria

      Ja, det kommer långt ner på listan, det här med att sätta sig in i elavtalen! Det och pensionssparande…! Men att välja miljömärkt el är att göra något. Det är viktigt att man som konsument försöker påverka tror jag. Om fler efterfrågar miljömärkt el så kanske t ex solenergin kan byggas ut fortare. Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén