Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nu har jag också provat Sellpy!

Förut var jag så duktig på att sälja mina saker på loppis, Blocket, Tradera eller vår lokala Facebook-grupp. Men på sistone så har jag blivit dålig på det. Det är också en av anledningarna till varför hemmet slammat igen på nytt. Jag tänker att jag ska ta tag i det till helgen men så hittar jag på annat istället…!

Flera jag känner har provat att sälja sina kläder och saker via Sellpy och varit nöjda. Jag har tänkt länge att jag också skulle prova och i samband med mitt ständigt aktuella projekt ”rensa ut i garderoben” så fick jag en dag tillräcklig motivation att beställa 2 påsar från Sellpy. Påsarna kom hem till mig och sen var det bara att börja fylla dem. Det gick lite trögt i början men sedan lossnade det och det blev 10 klädesplagg, 2 par skor och 1 datorväska. När påsarna var klara beställde jag upphämtning via sajten. Sen var det bara att vänta… det tog ganska lång tid tyckte jag för dem att lägga ut till försäljning men sen gick det snabbt att sälja sakerna. Av de 13 sakerna som jag ville sälja blev allt sålt utom ett par byxor som de bedömde som osäljbara.

Min första försäljning på Sellpy!

Totalt såldes allt för 3 651 kr och jag fick 1 544 kr av dessa. De behöll 2 107 kr, alltså ett snitt på 58 %. Det kändes först som att jag fick rätt så lite kvar, men samtidigt förstår jag att de behöver täcka sina kostnader för att driva sin verksamhet. Hade jag inte skickat till Sellpy nu hade allt bara blivit hängande i garderoben ännu längre och blivit omodernt. Det jag också tycker är bra är att man slipper gå till posten och skicka påsarna, de kommer hem och hämtar dem. Eftersom påsarna är rätt så stora och kan bli tunga känns det bra. Häromdagen hämtade de två påsar till här hemma och jag har beställt ytterligare två!

Det som jag tycker är fördelarna med att sälja på detta sättet är att jag själv slipper fota, lägga ut annons, bevaka betalning, packa och skicka. Men det är som med det mesta, det går i perioder hur mycket man orkar och vad man har tid till. Just nu passar detta mig!

Har du provat Sellpy eller något liknande? På vilket sätt föredrar du att sälja dina saker?

Föregående

Förslag på 24 små uppgifter!

Nästa

Fiskarna har flyttat hemifrån

6 kommentarer

 1. Det verkar smidigt, men provisionen var ju stor för dem!
  Har själv inte testat något liknande. Lägger ibland ut annonser på saker jag tror mig kunna få en liten slant för, annars blir det mest att lämna till någon secondhand-butik med välgörenhetsfokus.

  • Eva Maria

   Det känns så bra att skänka sakerna till välgörenhet. Då är det lättare att skiljas från sakerna också när man vet att någon annan får nytta och glädje av dem. Så tycker jag att det är roligt för nu på senaste tiden ser jag att butikerna med välgörenhet gör så fint, de skyltar så snyggt och lägger ut på instagram mm. Myrorna här på Emporia i Malmö har alltid så fint skyltat i sin butik, det lockar verkligen att gå in.

   • Kul också att secondhand-butiker får bli en del av dessa nya köpcentrum för att skapa lite balans. Jag har fortfarande inte varit på Emporia… Lite för att stora köpcentrum gör mig trött (När “nya” ikea öppnade i Malmö kändes det flera gånger värre att gå in där än det som var på Bulltofta.)

    • Eva Maria

     Emporia är väldigt intensivt! Jag blir nästan sjösjuk när jag är där, och det är så stort och det är svårt att hitta. Jag åker dit bara i nödfall! Häromdagen läste jag om ett second hand-varuhus i Eskilstuna, det verkar intressant! Har du hört talas om det?
     https://www.retuna.se

 2. Mari

  Hej!
  Googlade på Sellpy och hittade din blogg.
  Jag har skickat in till Sellpy för första gången och precis som du nämner så tog det väldigt lång tid. Dock var hela bemötandet positivt .
  Men… nu har försäljningen plötsligt avstannat och jag undrar varför?
  Googlade och få framkommer en bild om att människor upplever sug lurade.
  Kan det va så? Att det fifflas med varor och försäljning?
  Bara undrar.Vad tror du och ni som läser?

  https://www.sellpy.se/store/user/9se4oWHwyh

  • Eva Maria

   Hej Mari! Vilka fina saker du säljer på Sellpy! Ja, jag har funderat fram och tillbaka på det här med Sellpy. Jag har inte läst eller hört något om att de skulle fiffla men däremot är det en väldigt hög kostnad för att sälja via dem. Jag har skickat in totalt tre påsar till dem och fått sålt det mesta utom några saker som de sorterat bort. Jag googlade lite och jag förstår det som att de tar en avgift för saker som de rensar bort och det känns lite fel att få betala för saker som ändå in kan säljas. Det är konstigt att försäljningen tar sådan tid, när man själv säljer på Tradera så går det fortare. Jag har skickat saker till Sellpy för att jag har känt just nu att jag inte själv orkar administrera och sälja via Tradera men jag borde ta mig tiden till det… Vad tycker ni andra läsare? Kram och ha en fin vecka 14! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén