Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Fiskarna har flyttat hemifrån

För ett tag sedan fick jag en idé om att skala av i mitt vardagsrum. Jag har länge haft ett akvarium på 180 liter där mina söta fiskar haft sitt hem. Men det där med akvarium är dubbelt. Det är så mysigt och avkopplande att ligga och titta på det när det är nystädat… men så fort det kommer minsta lilla alg och snigel blir jag stressad och får dåligt samvete. Varje lördag morgon har jag haft som rutin att stiga upp och städa akvariet. Städat filtren, skrapat alger, bytt vatten mm. Det har tagit en del tid och ändå har jag haft dåligt samvete när det inte sett tip top ut. Ibland blev fiskarna krassliga och det blev medicinering och vattenbyte, en hel del arbete. Så nu bestämde jag mig för att fiskarna skulle få ett nytt hem. Och så blev det! Akvariet och fiskarna flyttade och alla överlevde! Fantastiskt! Det känns bra och nu fick jag mer tid till annat och jag slipper stressen över akvariet.

Föregående

Nu har jag också provat Sellpy!

Nästa

Hejdå pianot! Och hejdå TV:n i sovrummet.

2 kommentarer

  1. Vad skönt att ha “rensat” bort lite stressmoment. Och att fiskarna fått ett nytt hem. Hur mycket man än gillar sina husdjur så behöver de mycket tid och omsorg. Hade gärna haft katt igen, men svårigheter att resa bort och andra ansvarsområden gör att det inte fungerar just nu. Tur att andra har katter man kan få leka med.

    • Eva Maria

      Det är så mysigt med husdjur men det är viktigt att man har tid för dem! Vi har en liten vovve sedan två år och det kräver ju en del tid. Hon är så liten och social så det gör att det är lättare att få hjälp med passning. Innan vi fick henne hade jag tänkt lämna henne på pensionat om jag skulle resa men sen blev jag så känslig för att hon inte skulle ha det bra! Så hade jag stor tur och hittade en familj som gärna passar henne och hon trivs så bra där! Hoppas du kan ha katt längre fram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén