Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Träningskläder till hela OS-landslaget

Löpning på gång?

Jag håller alltid på att organisera mina kläder i garderoben och speciellt nu under klädköpstoppet. Det kan tänkas att jag hittar någon glömd juvel som jag kan återanvända när jag inte får köpa nytt. Och då blir det ju som julafton. Häromdagen tänkte jag att jag skulle kolla igenom mina träningskläder och ha dem i en egen byrå i sovrummet. Då kanske det blir lättare att hoppa i dem på morgonen när man ska ut och träna. Läste faktiskt om det knepet i en hälsotidning nyligen – om man har sina träningskläder lättillgängliga så är det mer sannolikt att träningen blir av. (Jag är lite lättlurad när de gäller sådana knep.)

Sagt och gjort så rev jag ut alla mina träningskläder och lade dem på sängen. Det blev en rätt stor hög. Så fick jag för mig att göra en inventering… det skulle jag inte ha gjort. Jag skäms över min tidigare shopaholism som bland annat haft fokus på just träningskläder. Jag skulle kunna ekipera hela OS-landslaget. Men för att försvara mig så vill jag säga att det är så lätt att shoppa träningskläder. Jag vet vilken storlek jag har i de olika märkena och behöver inte prova. Det kommer nya trender hela tiden och den största myten av alla är, och jag skriver den med stora bokstäver:

JAG KOMMER ATT TRÄNA MER BARA JAG FÅR KÖPA NYA FINA TRÄNINGSKLÄDER

Jag kan berätta utifrån min egen erfarenhet att det stämmer till viss del, cirka 2 veckor. Sen ska man inte ha korta tights på gymmet längre, då ska de vara långa.

Så här blev min inventering (alltså bara träningskläder):

10 tränings-hoodies
9 tunna långärmade tröjor
16 tunna kortärmade tröjor
1 träningslinne (är inte så förtjust i linnen)
4 par överdragsbyxor
5 underställ (älskar underställ!)
7 långa träningsbyxor
8 långa tights
6 shorts
4 tenniskjolar
5 träningstoppar
2 par löparskor
2 par inomhus jympaskor
6 par tennisskor (inne o grus)
Ca 20 par träningsstrumpor

Någon som slår det? Nu har mina träningskläder fått en egen byrå och det kommer inte att blir några nya inköp av den här kategorin på mycket länge. Möjligtvis om jag skulle slita ut några skor. Jag har i alla fall tränat två gånger den här veckan, gym en gång och löpning en gång. Det skulle ha blivit tennis också men jag hade lite ont i foten efter löpningen.

Önskar er en trevlig helg & extra motivation när ni ska ut och träna!

Föregående

Min bok nu på rea hos Bokus!

Nästa

Skrivkurs med Jorun Modén

2 kommentarer

  1. Oj, en imponerande samling! Men du verkar träna lite mer varierat, då kanske de fyller olika funktion? Jag brukar nästan bara cykla och “springa” så det är mest väderanpassat. Men det är lätt att samla på sig…

    Jepp, jag kör det där tricket med att ha träningskläderna framme. Lägger särskilt fram dem vissa dagar för att tvinga ut mig efter jobb 🙂 När jag hade gym-kort var jag tvungen att boka pass och skriva in i kalendern och i mobilen för att det ens skulle ske… 😀

    Trevlig helg!

    • Eva Maria

      Ja, det är verkligen en samling! Jag hade klarat mig med en tredjedel. Men så känns det lite dumt att rensa ut när jag vet att förr eller senare så slits favoriterna ut och då får man börja på det undre lagret istället för att köpa nytt. Så bra att du bokar in tid för gymmet! Det har jag försökt men inte riktigt lyckats med. Jag ska göra ett nytt försök som du gör och skriva upp det ordentligt och en påminnelse i mobilen är jättebra. Det jag har svårast med är att när jag har bestämt att gå till till exempel gymet och något annat kommer emellan så är jag dålig på att prioritera det jag själv bestämt. Tennisen är annorlunda för där blir de andra lidande om inte jag kommer! Det är ju svårt att spela tennis ensam 🙂 Kram till dig & ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén