Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Avregistrerade sms-reklam

I söndags av någon anledning så haglade det in sms-reklam i mobilen. Pling – Lutz, pling – Akademibokhandeln, pling – Margaretha etc… funderar på om utskicken samkörs på något sätt. Där satt jag hemma hos min mamma och slappnade av med en kopp te och blev till slut så störd på dessa sms att jag bara avregistrerade alla. Förstår inte varför jag inte gjort det innan, nu när jag har klädköpstopp och allt. Men jag ska inte helt skylla på dessa företag, jag har själv registrerat mig hos dem vid något tillfälle och därför skickar de reklam. Skönt att man kan avregistrera i alla fall!

Dessa avregistrerade jag:

Lindex
HM
Akademibokhandeln
Intersport
Margaretha (en broderiklubb)
Jackan
Royal Design
Lutz
Apoteket Hjärtat
ICA

Pust! Så blir det lugnare i mobilen! Men man ska ändå få lite dåligt samvete när de skriver Tråkigt att du lämnar oss. 🙂

Föregående

Speciella April

Nästa

Hundra händer – Uma Bazaar påverkar klädindustrin med mode

5 kommentarer

 1. Det var inte en liten lista!
  Jag har stört mig på reklam-SMS från företag jag inte kan komma på att jag haft något samröre med. Då blir i alla fall jag lite skeptisk till att avregistrera eftersom jag tror att det är något lurt och att avregistreringen ska kosta mig dyrt. Nu tror jag inte jag fått något på länge (kanske rensades upp med gdpr?), vilket är riktigt skönt.

  • Eva Maria

   Det är faktiskt lurigt för några gånger när jag har beställt saker på nätet har jag varit noga med att kolla att jag inte har kryssat i någon ruta att jag vill ta emot reklam från dem. Ändå så kommer det både mail och sms. Det är dåligt tycker jag, om jag nu ska vara gnällig. Det sämsta exemplet jag upplevt nyligen är från Privata Affärer, jag prenumererar på den tidningen och då helt plötsligt får jag mail med vin-reklam. Och avregistrerar jag så får jag ju inte mailen från tidningen. Jag har tänkt att jag ska kontakta dem men har inte prioriterat det… Det är mest att just vin känns lite fel! Kanske hade varit mer logiskt med reklam om miniräknare? Bara för att jag läser Privata Affärer behöver det inte betyda att jag vill ha vin-reklam! Typ, åh, nu har min nya tidning kommit med aktietips, då ska jag ta mig ett glas vin och läsa om dem! Det kan störa mig att jag ska komma med in någon slags “målgrupp”! Om jag hade prenumererat på en sporttidning och fått reklam för jympaskor hade det kanske känts okej. Jag undrar om det ens är lagligt med alkoholreklam? Vad tror du? Kanske ett mysterium i vardagen?

  • Eva Maria

   Så här såg inledningen ut i det mail som kom häromdagen: (längst ner i mailet står det såklart att “alkohol kan skada hälsan”!)

   Privata Affärer Vinklubb erbjuder hemleverans av expertutvalda viner med fokus på familjeägda och småskaliga producenter. Fri frakt (värde 199 kr) och vi levererar alltid hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler tunga kassar!

 2. Jonny Westerberg

  Stoppa allt nu

  • Eva Maria

   Ja! 🙂 Det är så skönt att slippa bli avbruten av alla dessa reklam-sms. Nu har jag bara något enstaka som kommer. Jag försöker avregistrera så många reklam-mail som möjligt också.
   All reklam triggar ens köpberoende också, men ser man inte reklamen så tror jag att man kan undvika många onödiga köp.
   Tack för att du kikar in här på bloggen! Önskar dig fina sommardagar! Kramar Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén