Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Speciella April

Äntligen 1 april! De grå transportmånaderna har passerat och våren kan göra sig klar. Aprilvädret har redan gett sig till känna, sol och fruset imorse samtidigt som maskrosorna blommar i gräsmattan! Är inte det märkligt?! Igår satt jag och funderade på vad jag har för förväntningar på april, eller rättare sagt på mig själv. Det blev en lista! (Gillar ju listor!)

 1. Fortsätta arbeta med det jag lärt mig på mina skrivarkurser, nu har jag gått fem stycken och det har varit så inspirerande. Förra veckan var sista veckan på kursen med Jorun Modén, Skriv som en journalist. Jag saknar redan kursen och önskar att den varade några veckor till!
 2. Jag vill fortsätta pyssla med min kapselgarderob och uppdatera den till en vår-look!
 3. Måste börja rensa på loftet… det har hängt över mig (bokstavligen) i snart 7 år. Funderar på om jag ska vara så tuff mot mig själv att jag bestämmer att jag ska tillbringa 2 timmar däruppe varje dag. Jag har haft liknande mål förut men aldrig klarat dem. Jag har kört igång och sedan har det stannat av av olika anledningar, framför allt min egen uteblivna disciplin. Nu tänker jag att det vore skönt att få en sommar utan ett loft som hänger över mig.
 4. Gå till gymet 1 gång per vecka…! Och spela tennis 1 gång per vecka. Gymet är en svår utmaning. Jag gillar verkligen att träna på gymet så när jag väl kommit dit är det inget problem, det är vägen dit som känns mentalt lång. Hittills under årets tre första månader har jag klarat att komma dit 2-3 gånger per månad och det är jag glad för men skulle vilja hitta dit lite oftare.
 5. Vara ute i solen och njuta av våren!

Vad har ni för förväntningar på april och er själva? Kram Eva Maria

PS! Det finns inget aprilskämt i den här texten… möjligtvis blir punkt 3 om loftet ett skämt… men det kommer att visa sig i slutet av månaden!

Föregående

Mitt år som nomad

Nästa

Avregistrerade sms-reklam

3 kommentarer

 1. Jag skulle också vilja ha hunnit få någorlunda klart här hemma till Valborg/första maj, men det har inte blivit så mycket gjort ännu… Funderar på vilket som är bäst om man har mycket att rensa ut och fixa; att ta varje rum/utrymme för sig (har en tvåa) eller att blanda och göra lite på några olika ställen varje dag för att få mer omväxling. Det känns som jag behöver städa för att kunna städa, haha! Vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga, men precis som du skriver, så skulle det vara skönt att inte ha något hängande över sig till sommaren.

  • Eva Maria

   Hej Cecilia! Ja, det blev inte två timmar för mig på loftet igår… så blev jag besviken på mig själv! Men det handlar hela tiden om prioriteringar såklart. Jag hade tänkt klättra upp där på kvällen men istället följde jag med min dotter ut och åkte rullskridskor i det fina vädret.
   Men jag önskar dig lycka till att du blir klar innan Valborg! Det hade ju varit underbart att nå det målet! Så kan du njuta av våren och sommaren sen. Angående det här med att rensa så är det en smaksak. Vissa tycker det är bäst att ta rum för rum och då kanske börja där man vistas mest så att resultatet märks. Jag brukar göra lite både och beroende på tid. Har jag lite mer tid så kan jag satsa på ett rum men har jag kanske bara en timme så väljer jag att fokusera på en byrå eller en bokhylla. Jag tror i alla fall det är bra att förutbestämma ett avgränsat projekt så att man känner att det kan blir klart och då blir man så nöjd! Marie Kondo förespråkar att rensa efter kategori och hon börjar med kläder och böcker. Några säger att man ska börja städa i förråden för att sedan få plats att fylla på dem igen, och det är bra också men det är lite trist eftersom det är ingen som ser förändringen i förråden (det är nog därför jag inte blir klar med mitt loft!). Hoppas du kommer igång! Önskar dig en fin dag! / Eva Maria PS. Din blogg verkar väldigt spännande! Har lagt till den som bokmärke nu!

 2. Tack för snabbt svar!

  Ja, det finns många sätt att rensa, men det viktigaste i mitt fall är nog att komma igång överhuvudtaget… 🙂 Så det blir nog en kombination av ett “rum” i taget och lite i varje. Får försöka att tänka att jag ska använda det mesta av den lediga tiden till att fixa här hemma. Har märkt att vissa saker går mycket fortare än jag trott, medan andra tar längre tid än beräknat. Så det jämnar väl ut sig…

  Lycka till med loftet och tack för att du har bokmärkt min blogg “Språkstjärnan”! 🙂

  Cecilia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén