Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Min vän Sisyfos

Ibland tänker jag på stackars Sisyfos som fick rulla den där tunga stenen uppför ett berg hela dagarna, och sedan när han nästan var uppe på toppen så blev stenen så tung att den rullade ner igen. Jag tänker att om jag hade träffat Sisyfos och tagit en kopp kaffe med honom hade vi kunnat diskutera dåtidens och nutidens Sisyfos-uppgifter. Alla uppgifter nu är nog inte så jobbiga som att rulla en sten uppför ett berg, men inte långt ifrån. Den uppgift som jag skulle vilja prata med honom om är strykningen.

Stryka är inte riktigt min grej. Men det måste ju göras ibland. Jag är ganska långsam när jag stryker och ofta bränner jag mig. Varje blus tar minst 5 minuter. Sen har jag ingen simultankapacitet och kan inte lyssna på radio samtidigt, vilket jag har förstått att många gör, eller till och med tittar på TV?! Varje gång det hettade till i serien skulle jag bränna en brun fläck i plagget. Mitt strykjärn är jättetungt och rymmer så lite vatten och varje gång jag ska fylla på det så frustar det som om det skulle explodera i ansiktet på mig. Men nu har jag skaffat en sprayflaska så att jag sprayar kläderna först. Och vad händer när man med livet som insats strukit klart blusen? Jo, man tar den på sig och något magiskt inträffar, man kan nästan höra det: Det låter typ SKRYYYNK, så är blusen helt skrynklig igen.

Här ligger Sisyfos i lä med sin sten, det kan jag säga. Han hade nog inte velat byta med till exempel en hemmafru som ska stryka sin mans 40 skjortor – sen se honom spilla kaffe på sig det första han gör, sen sätta sig i bilen… och pang – där blev skjortan skrynklig igen! Ett rekord på 12 sekunder. Nej, då hade han nog valt att fortsätta rulla stenen.

Fler Sisyfos-uppgifter som man kan diskutera är väl att klippa gräset, diska, tvätta, dammsuga, rengöra toaletterna (under tiden någon bankar på dörren och måste in)… vilken är din speciella Sisyfos-uppgift? Men jag tänker att hemligheten är att göra det med glädje och sedan kunna njuta av resultatet, även om det inte varar så länge. Sisyfos fick nog aldrig uppleva att stenen låg kvar där uppe ens en liten stund.

Föregående

Målet med loftet

Nästa

En pärm om dagen

2 kommentarer

  1. Madeleine Cronström Irming

    Ja, torka köksbänken på smulor efter smörgåsätande t.ex. Stup i sju! Men vi fick tag i en liten smuldammsugare som man kan dra över bänken lätt. Smulorna hamnar inte på golvet och man behöver inte hela trasproceduren: Hämta och blöta trasan, skölja ur den från smulorna – spar vatten också. Smuldamnsugaren har batteri som håller länge!

    • Eva Maria

      Oh, det låter superlistigt!! Skönt att slippa hantera trasan hela tiden… den blir så sunkig, barnen glömmer att skölja ur den! Allt som underlättar vardagen är välkommet! Jag minns att min farmor kokade disktrasorna och använde dem år ut och år in. Det var bra egentligen, nu är det sådant slit och släng. På den trasan som vi använder till toaletten brukar jag klippa av ett litet hörn för att veta att den bara ska användas till toaletten. Trevlig helg och tack för att du läser min blogg! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén