De senaste åren har vi gjort egen tacokrydda istället för att köpa färdiga kryddpåsar. Det är busenkelt och smakar likadant! Det receptet vi använder kommer från Middagsfrid. Vi blandar några omgångar och häller upp i en glasburk. Den här gången fick burken lite Mello-glitter!
Till 400 gram kött- eller vegofärs:
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk chilipulver
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 krm cayennepeppar
Så kan man variera med proportionerna! Om man vill ha mer spicy kan man ta mer cayennepeppar.
Matilda
Jag tänkte så sent som för en timme sedan att det kanske skulle vara enklare och billigare att göra sin egen taco-krydda än att köpa en mix. Sicket sammanträffande! 😀
Snygg layout på bloggen!
Eva Maria
Det var ett roligt sammanträffande! Har du provat? På de färdiga kryddpåsarna man brukar köpa står det att det är annat i också, bland annat klumpförebyggande medel (kiseldioxid E 551). Det kanske inte är så farligt men jag tycker inte att det behövs i min tacokrydda! Ibland så klumpar den ihop sig men då skakar jag bara lite på burken! Tack för att du gillar layouten 🙂 Det var dags för en ansiktslyftning tyckte jag.
Matilda
Har inte hunnit testa än. Men ska ta tag i det… “ska bara” inhandla rätt kryddor först. 🙂
Det där med klumpförebyggande, jag undrar om det har med estetiska värderingar att göra, att vi fått för oss att vi gillar pulver som inte bildar små klumpar?