Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 13: Städmaterial

Blir det roligare att diska med dessa söta borstarna?
Nej. Efter bara några dagar lossnade huvudena.

Första veckotemat av de sju avklarat! Det var städskåpet som behövde en genomgång. Det var väldigt stökigt i det skåpet och istället för att organisera har jag köpt nytt städmaterial… t ex hittade jag disktrasor och svinto som kommer att räcka i flera år. En period för några år sedan shoppade jag städmaterial hela tiden. Det var som att jag inbillade mig att jag skulle städa mer om jag hade den optimala moppen eller den perfekta rengöringssprayen. Men det lärde jag mig, att det har inget samband alls, inte för mig i alla fall. Att städa handlar nog mer om att ha smarta rutiner och motivation till att få det rent och fint. Mest motiverad är jag när jag har bjudit hem folk…! (Eller då är det nog mer paniken som driver mig.)

Skäms för denna bilden…
… men lite bättre blev det! Pust!

Har ni hunnit rensa eller städa något i veckan som gått?

Föregående

Sista chansen på bokrean!

Nästa

10 saker per vecka – hur går det?

6 kommentarer

 1. Städskåpet är säkert det mest svårstädade skåpet. I alla fall mitt. Det är inte alls praktiskt, utan mer som en garderob utan hyllor. Allt står på golvet/balanserande på varandra: hinkar fyllda med trasor, dammsugare, rengöringsmedel, sopborste med skyffel… De äldre städskåpen upplever jag som mer praktiska med mindre hyllor och lådor. Det blir lättare att överblicka och sortera.

  ps. de där disk-dockorna verkar ju mest vara för prydnad (eller för att locka barn att diska?). Knäppt att de gick sönder så snabbt!

  • Eva Maria

   Hm…vad är det för mått på ditt skåp? Kanske du hade kunnat ställa in en ställning med sådana trådbackar typ Elfa eller Ikea? Hittade dessa som är lite mindre:
   https://elfa.com/sv-se/sortiment/product/framesidesmini

   Vår dammsugare har ingen egen plats så den är på vift hela tiden, man får leta varje gång man ska dammsuga. Och när vi använt den till att dammsuga bilen så är den grusig under så jag funderar på att köpa en ny att bara ha inomhus, men samtidigt så känns det fel, det är inte så ofta vi dammsuger bilen.
   Alltså det var lite skräckfilmskänsla när jag glad i hågen skulle diska och huvudet bröts av!

   • sylvia rosén

    Angående diskborstar. Vill tipsa om helt fantastiska diskborstar som finns hos Granngården. Märke DeLaval, vit skaft, blå borst. De kan tyckas dyra, just nu pris runt 80:-. Men de håller och håller och håller, i evighet. Blir borsten lite spretig, eller känns ohygienisk, så kokar jag den eller kör den i diskmaskinen. När den gjort sitt i köket, efter 2-3 år så får den fortsätta sitt liv i badrummet, trädgården, bilvård…. hälsar Nytorp 49

    • Eva Maria

     Intressant! De ser jättefina och slitstarka ut, ska nog beställa sådana. De tål 120 grader så då går det bra att koka dem. Jag tycker att de vanliga man köper i matbutiken blir slitna så snabbt och stråna bara viks utåt. Bättre att köpa kvalitet som håller längre, så behöver man inte köpa nya hela tiden.
     https://www.granngarden.se/diskborste-delaval-vit-bla/p/1015834

 2. Det är ju faktiskt en bra idé – tack! Om man kan hitta en annan plats till dammsugaren… Har nog ett betydligt mindre boende än er för dammsugaren är sällan på så långa avvägar att den behöver efterlysas här 😉
  Jag tror att jag har städskåpet Garerob/Städskåp 60cm utan hyllan på golvet: https://www.marbodal.se/forvaring/garderober/
  Såg nu att det finns en slags gallerhylla att sätta in.

  • Eva Maria

   Så bra att det är ett standardskåp! Då kan det säkert bli en funktionell lösning! Bara ett extra hyllplan hade gjort stor skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén