Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lådorna på loftet

Så var det dags att prata lite om loftet igen, det var ett tag sedan. Jag vill helst bespara er från detta snart helt uttjatade ämne men jag vill ändå presentera en liten nyhet så här i förbifarten, om det okej?

Jag har arbetat intensivt med att få struktur och ordning på loftet och det börjar bli mer ordning än kaos, en fantastisk känsla. Många timmar av ångest och svett kan jag berätta, och ont i ryggen eftersom det är rätt lågt i tak. Det är fortfarande en himla massa saker men nu finns det en grundstruktur. Som en recovering hoarder blir jag nöjd för varje litet framsteg, även om det går långsamt 🙂

Volymen på loftet består av:

 • 50% Barnens saker som de vill spara ett tag (deras tidsperspektiv är inte helt solklart men det är okej tycker jag, eller så lurar de mig bara för att de inte orkar rensa)
 • 20% Min stora samling pärmar och studiematerial (i superordning ska tilläggas)
 • 5% Mina kläd-kapslar (jag är ju även en recovering shopaholic när det gäller kläder)
 • 15% Fotoalbum och andra minnessaker (lite trist att ha dem på loftet egentligen men vi har ingen annan bra plats till dem)
 • 10% Dynor till sommarmöblerna, hammocken och badhytten

Jag har packat ner det mesta i flyttlådor för att allt inte ska ligga huller om buller. Varje låda har jag märkt med en siffra och i ett Excel-ark har jag skrivit upp vad varje låda innehåller. Med detta system blir det väldigt enkelt att hitta det man letar efter. Skriver man innehållet direkt på lådan behöver man leta igenom och läsa på alla lådor, vilket kan vara frustrerande. Häromdagen letade sonen efter ett par hörlurar som han inte använt på ett tag – och med hjälp av listan hittade vi dem på första försöket! Magiskt! Vill man sedan återanvända flyttlådorna så är det enklare att stryka ut en siffra än en massa text, eller så kan man bara använda siffrorna och göra en ny lista.

Ett utdrag ur listan!

Föregående

Döstädning – ingen sorglig historia

Nästa

Vecka 17: Sortera lösa foton och förvara dem

5 kommentarer

 1. Inspirerande och smart upplägg!
  Är själv igång med vindsgarderoben(IGEN). Det tar aldrig slut där inne känns det som. Har tömt ut flera gånger genom åren men saker tycks leta sig tillbaka in dit. Har nu skaffat en liten byrå med fyra lådor och ska sortera in det som vi ska ha kvar där inne. Sambons gitarrer har vi köpt hängare till så nu ska det bli riktig ordning en gång för alla:)

  • Eva Maria

   Det är verkligen ett mysterium! Man rensar och rensar ändå är det fullt med saker kvar! Vi hade som regel att inte bära upp mer på loftet… men sedan när vi renoverade barnens rum så bröts den regeln. Det är bra med ordentlig förvaring även om det inte är saker som används varje dag. Så mysigt med gitarrer! Det är fint att ha på väggen! Min son spelar också gitarr, han spelar lite varje dag men han har ingen hängare till den. Vad har ni köpt för hängare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén