Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Kapselgarderoben – ett år har gått!

Temperaturen har blivit så pass varm och det är dags för ett skifte i garderoben. Dags att packa ihop höst- och vinterkläder och ta fram ljusare vårkläder och skor! Härligt! Eftersom jag använt mig av kapslar så känns det som att få nya kläder när jag packar upp vårkläderna! Och det dämpar definitivt shoppingsuget. Tur att man är lättlurad! Sommarkläderna i form av shorts och badkläder får vänta lite, jag är frusen av mig så det behöver vara minst 20 grader för att de ska komma fram.

Mitt kapselexperiment som jag startade för drygt ett år sedan har genomgått olika faser kan man väl säga… Min första idé var att ha fyra kapslar, en utifrån varje årstid, plus tre kapslar bestående av baskläder (underkläder, jeans mm som jag använder hela året), träningskläder och skid-/friluftskläder. Efter ett tag insåg jag att jag har så många kläder så att jag skulle kunna ha 12 kapslar, en för varje månad, plus de tre övriga året-runt-kapslarna. Sagt och gjort, så hade jag 12 påsar med kläder och varje månad skulle jag byta. I början fungerade det bra men sedan sakta men säkert havererade systemet genom att mina favoritplagg blev kvar i garderoben vid varje månadsskifte och till slut hade garderoben svällt till att innehålla nästan alla mina plagg. Men som sagt så får man experimentera sig fram! Sedan gjorde jag ett omtag och gick tillbaka till min första idé med fyra årstider. Jag är glad för våra fyra årstider, det blir så mycket roligare med olika säsonger för kläderna!

Några reflektioner från det gångna året med kapselgarderob:

 • Jag har i praktiken haft köpstopp hela året. Det blev ett undantag förra sommaren när vi reste till Prag där jag hittade några plagg som jag noga valde ut och har använt mycket. Det är stor skillnad när man tar sig ordentligt med tid att välja kläder och prova noga. Viktigt att de passar med det man redan har hemma. Nästa undantag var i julas när jag köpte en pyjamas på rea på Victoria’s Secret (ett impulsköp som jag ännu inte använt – men just där och då var jag tvungen att ha just en sådan…). Jag kommer att göra några inköp inför sommaren, ska visa er sedan!
 • Jag har använt mina kläder mer aktivt genom att kombinera dem på nya sätt och ibland har jag bestämt mig för att använda andra plagg än mina favoriter för att känna efter om jag ska behålla dem eller rensa ut. På så vis har jag hittat några oslipade diamanter längst in i garderoben!
 • Så har jag rensat, rensat och rensat! Det blir en effekt när man pysslar med kläderna löpande att inse vilka plagg man inte kommer att använda igen. Jag har precis beställt två påsar från Sellpy som jag ska fylla med kläder och skicka tillbaka.
 • Kapselsystemet sparar mig både tid och pengar, helt klart! Tiden på morgonen när jag ska välja kläder (men nu går jag mest i ”hemmauniformen”!) och pengarna sparar jag in på den uteblivna shoppingen!

Vill ni läsa mer om min kapselgarderob välj kategori Kapselgarderob ute i kanten, för er som läser i mobilen ska kategorierna komma längst ner på sidan!

Föregående

Tack WordPress-akuten!

Nästa

Vecka 19: Vaser och blomkrukor

2 kommentarer

 1. Hej Eva-Maria!
  Kör ju också med kapselgarderob och har som dig ganska mycket kläder utöver själva kapseln som jag alternerar mellan. Ett par lådor med kläder finns även ståendes i vindsgarderoben som du vet och det är kläder som jag inte använder men som jag har såå svårt att skiljas från. En del passar mig helt enkelt inte i storlek, men hoppet tycks aldrig lämna att jag en dag ska nå min tidigare vikt igen:) he he. Får se hur det blir med det nu när allt ska ska omorganiseras. En del kläder kommer förmodligen att rensas bort för att få plats.
  Hoppas du får en fin helg!
  Kram, Tina

  • Eva Maria

   Hej Tina! Tack så mycket! Vi fick en fin helg i trädgården och sedan har vi målat på vår badhytt. Den är väldigt liten men den tar lång tid att måla ändå! Nu blev det omslag i vädret så vi får ta en paus 🙂 Jag har rensat ut så mycket kläder men har åndå mycket kvar! Jag har som du, vissa plagg som jag bara inte kan göra mig av med! Kläder och böcker är mina svåraste områden. Men nu väntar jag på två påsar från Sellpy som jag ska returnera med kläder. Kram och hoppas din vecka blir fin! /Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén