Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Halvlek för 2020

Jag brukar sätta upp mål för varje nytt år och så gjorde jag även för 2020. Nu har halva året gått och idag tänkte jag följa upp mina mål och se om det är något jag vill justera eller lägga till. Här kan ni se mina mål för 2020. Mina mål skrev jag upp i en anteckningsbok och de som man kan mäta noterar jag varje gång jag gjort dem.

Så… trumvirvel…här kommer resultatet:

 • Träna på gymet en gång i veckan (5 gånger)
  Min kropp saknar gymet för just nu är jag lika muskulös som en manet. Jag kom igång bra i januari tillsammans med alla andra som hade detta nyårslöfte. Men sen kom Corona och jag ville inte fortsätta gå till gymet. Jag har ännu inte gått dit och jag känner inte helt för det ännu. Jag är nog för orolig för Corona och tycker att det är en onödig risk. Hoppas på att komma igång i höst igen.
 • Träna tennis med min tennisgrupp en gång i veckan (19 gånger, missat några gånger)
  Detta målet har jag lyckats med tycker jag! Jag blev lite osäker när Corona kom men jag beslutade mig för att det kändes okej. Vi är ofta bara tre personer plus tränaren och vi spelar på förmiddagen så hallen är så gott som tom. Nu är det sommaruppehåll men jag ska försöka spela utomhus med vänner.
 • Gå en powerwalk/jogga en gång i veckan (Fler gånger!)
  Detta målet har jag klarat! Och jag har börjat lyssna på ljudböcker när jag promenerar. Det gör det lättare att komma ut, speciellt om jag lyssnar på en spännande bok och vill höra fortsättningen. Tur att man är lättlurad, som jag brukar säga.
 • Borsta vovvens tänder varje dag
  Här får jag väldigt dåligt samvete. I snitt har det blivit ungefär var tredje dag. Ofta kommer vi på det på kvällen och då är vi så trötta. Nu har vi bestämt att flytta tandborstningen till efter middagen så att vi verkligen gör det. Det är bra att para ihop en rutin med en annan för att inte glömma bort!
 • Arbeta med mitt skrivande två dagar/vecka och prioritera min tid, det är lätt att boka bort min egen tid när det är “bara jag”
  Här har det hänt saker! Jag har lyckats göra en stor förändring under våren. Jag har försökt vara väldigt disciplinerad och det har gett resultat, jag har fått mycket mer gjort. De flesta veckor har det blivit mer tid än vad som var mitt mål. Vi har fått ett nytt arbetsrum/gästrum och det har bidragit till att det är lättare att fokusera. Nu när jag började läsa min kurs i journalistik så fanns rutinerna redan på plats och det har underlättat.
 • Göra test i spanska på Folkuniversitetet ifall jag vill läsa mer spanska
  Ja, detta har jag gjort! Testet var klurigare än jag hade förväntat mig och jag förstod att jag inte kan fuska med grammatiken…! Men tyvärr känner jag också en oro med Corona här, jag hade tänkt gå en kurs till hösten men får se hur det känns. Det går att läsa på distans men just språk känns roligare i en grupp.
 • Läsa Journalistik del 2
  Den läser jag nu!

Komplettering:

 • Jag har bestämt mig för att komplettera mina mål med att göra mina övningar från sjukgymnasten varje dag för mina hälsenor och vader. Detta har jag varit urusel med men så fort jag kommer igång så märker jag resultat. Kanske ska lägga till några situps och några lyft med hantlarna – detta har jag extremt svårt att motivera mig till! Tips mottages tacksamt!

Önskar Er ett Gott Nytt 2020 andra halvlek!

Föregående

Att läsa på distans

Nästa

Trettonde påsen till Sellpy!

3 kommentarer

 1. Cecilia

  Tänkte också på att det var halvårsskifte idag och att vi nu är inne i den bästa månaden på hela året (juli med min födelsedag mot slutet av månaden!).

  Du verkar ha klarat de flesta målen bra, tycker jag! 🙂 Ett alternativ till gymmet kan ju vara hemmaträning och att då ha en plats färdiginredd till bara detta kan göra det mer sannolikt att träningen blir av. Ska själv sätta upp mina små redskap i vardagsrummet snart och sedan förhoppningsvis använda dem också…

  • Eva Maria

   Så härligt att fylla år på sommaren, grattis i förskott! 🙂 Jag fyller år i november när det är som mörkast men jag brukar tänka att födelsedagen lyser upp!
   Det kanske är att jag inte har en fast plats för min hemmaträning som saknas. Jag har en massa träningssaker som ligger i en korg i vardagsrummet men oftast är det lite stimmigt i det rummet. Kanske ska jag prova ha träningen i vårt arbetsrum/gästrum tänker jag nu så att jag kan träna ostört. Tack för att du väckte min tanke! Vi kan väl återkomma och se hur vi lyckas?! Kram Eva Maria

 2. Cecilia

  Tack!

  Ja, det gäller väl att få in en ny vana. Jag promenerar mycket, men det var länge sedan jag tränade något hemma regelbundet. Ska försöka komma igång på hemestern. Krävs lite städande och fixande först bara…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén