Jag hade inte tänkt att rensa så mycket nu på sommarlovet men ni vet hur det är, när man minst anar det så grips man av rensarlusten! Jag hade packat upp mina sommarkläder och insåg att det blev lite trångt i garderoben och att det var dags för en genomgång. Kläder är en av mina svåraste kategorier – kombinationen av att jag har varit en shopaholic när det gäller kläder och att jag är en recovering hoarder – gör att det blir en utmaning för mig. Men de senaste två åren har jag gått igenom min garderob med jämna mellanrum och plockat ut plagg som jag sålt eller skänkt. En slags osthyvelmetod kan man kalla det, att man tar ett lager då och då! Mitt experiment med kapselgarderob har definitivt hjälpt mig också.

Detta sorterade jag ut den här gången:

  • 4 jackor (varav 2 med prislappen kvar – impuls/felköp)
  • 2 blusar (köpt second hand och fina men jag har inte använt dem på länge)
  • 2 tröjor (impulsköp – halva priset för den ena, den andra beställd på nätet i fel storlek och inte tillbakaskickad)
  • 1 klänning (använd en gång och jag trivdes inte i den)
  • 1 par skor (aldrig använda – impuls/felköp)
  • 1 ny mössa och halsduk (köpt på rea, det var halva priset men inte min stil kom jag på sen…)
  • 1 kavaj (impuls/felköp använd en gång)

Är jag osäker på något plagg så ropar jag på min dotter så får hon agera domare. En blick från henne säger allt – SÄLJ! Hon är brutalt ärlig. Det händer också att hon tycker att jag ska behålla något plagg, men jag börjar misstänka att det är plagg som hon kan tänka sig låna… 🙂

Så i onsdags kom Sellpy och hämtade min trettonde påse! Jag har snart sålt för 6000 kr, inte i närheten av nypriserna men ändå. Som jag skrivit här på bloggen tidigare så har jag sålt en hel del på Tradera tidigare men nu tycker jag att det är mycket arbete med det.