Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Det nya köket del 3 – Tömma ytorna

I somras tog vi ett ryck och sålde en del möbler som vi inte skulle återanvända efter renoveringen. Vi sålde en köksö som vi hade i det gamla köket och ett stort vitt matbord (måste erkänna att jag saknar det lite grand!). Våra soffor, en matta och fyra garderober kunde vi skänka till den lokala Scoutföreningen. Vi fick bild från deras klubbhus och möblerna blev jättefina hos dem! Jag är jätteglad att de kom till glädje för dem, jag har svårt att bara “slänga” saker och jag tror att eftersom sofforna var rejält slitna så hade vi nog bara fått kasta dem på tippen. Men hos scouterna där de eldar och är utomhus och sedan kommer in och sätter sig i sofforna så passade de ju bra, färdigslitna med patina och allt!

Nymöblerat på Scoutgården!

Det kändes märkligt att försöka tänka framåt i tiden och visualisera hur det skulle bli. Eftersom det är stora ytor som skulle göras vid med målning och nytt golv behövde vi tömma dem helt och hållet. Resten av möblerna och alla saker har vi stuvat in i våra sovrum. Vårt matbord i ek fick vi klä in i en presenning och förvara på terrassen. Konstigt nog så behövde vi inte lyfta upp så mycket på loftet!

Här ska det nya köket byggas! Takhöjden är 5 meter som högst.
Andra delen av det nya köket, där ska vi ha matplats.
Till vänster ser ni det gamla köket och i mitten av bilden rummet som ska bli nytt vardagsrum.
Och detta rummet ska bli vårt nya vardagsrum! (Rum nr 4 på skissen i förra inlägget.)

Föregående

Det nya köket del 2

Nästa

Nytt kök del 4 – Det brakar loss

2 kommentarer

  1. Superspännande & kommer bli hur bra som helst!!

    • Eva Maria

      Det är väldigt spännande och nu börjar det närma sig mållinjen… 🙂 Ska försöka ta några fina bilder när det är klart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén