Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Det nya köket del 2

Jag har ritat en skiss över vårt hus, den är inte helt skalenlig men på ett ungefär. Huset är drygt 200 kvm och när vi köpte det så gjorde vi det med idén om att vi skulle ändra planlösningen. Men jag är glad att det har tagit sin tid för den ändring vi gör nu är inte den som vi hade planerat från början. Ibland behöver man bo in sig och känna efter helt enkelt!

 1. Hall/Tvättstuga
 2. Det gamla köket/Det nya hobbyrummet
 3. Det gamla vardagsrummet/Det nya köket
 4. Gammalt alltiallo-rum/Det nya vardagsrummet
 5. Sovrum
 6. Gästtoalett
 7. Arbetsrum och gästrum
 8. Toalett med badkar
 9. Bastu
 10. Toalett med dusch
 11. Sovrum
 12. Klädkammare
 13. Sovrum
 14. Terrass under tak

Kan nämna att ovanför nummer 7,8,9 och 10 finns det stora loftet, och ovanför nummer 1 finns det lilla loftet.

Vi har inte trivts så bra i det gamla köket på grund av att det är i ett rum på baksidan av huset där det är ganska mörkt. Vi har skog runt om huset och de höga träden tar mycket av ljuset. Rummet har varit ett genomgångsrum med två dörrar plus en utgång så det har varit aningen svårmöblerat. Nu ska vi ta bort en av dörrarna så att vi får en hel vägg till att möblera. Vad gäller själva köket så har vi inte haft så mycket sammanhängande bänkyta så det har vi planerat in i det nya köket. Det gamla köket blir nästa projekt att renovera. Vi tänker oss ett slags hobbyrum där vi kan sitta och måla, sy och spela dataspel. Vi ska försöka tillgodose allas behov i detta rummet så vi har inte kommit fram med någon konkret plan ännu men det ska bli nytt golv, ny färg på väggarna och eventuellt ska vi ha kvar en liten vask med vatten eftersom det finns ett avlopp i rummet. Helst vill man göra klart allt på en gång men det är skönt att ta pauser mellan projekten!

Det gamla köket som vi fortfarande använder tills det nya är klart!

Önskar er en härlig helg och hoppas att solen lyser på er!
Kram Eva Maria

Föregående

Nytt projekt – Kök och vardagsrum del 1

Nästa

Det nya köket del 3 – Tömma ytorna

2 kommentarer

 1. Hej Eva Maria!
  Gosh, så mycket spännande det händer här & vilket drömkök ni ritat upp!
  Underbar takhöjd ni har i ert hus, ger sådan härlig rymd!
  Ska bli väldigt, väldigt spännande att följa ert nya kök- och vardagsrumsprojekt.

  Renovering kan jag allt om och visst är det galet jobbigt när man är mitt uppe i kaoset men ändå så kul och tillfredställande när det väl börjar växa fram. Här hos mig håller sambon på att fixa det sista med trappen. Vagnstycken och räcken har skrapats och målats, sättsteg har satts nya och stegen klätts med heltäckningsmatta(som vi aldrig jobbat med tidigare). Idag ska de rostfria listerna börja monteras framtill på stegen och sedan bara ledstänger kvar. Pjuh! Har varit ett oerhört tidskrävande och seglivat mindre projekt som vi inte sett slutet på förrän precis här nu. Plötsligt händer det! Håll ut:)!
  Kram, Tina

  • Eva Maria

   Hej Tina!

   Så roligt att du tycker att köket ser fint ut! Jag har funderat på det i flera år och tittat i kataloger och på nätet så att jag till slut blivit helt yr i huvudet. Så har jag samlat på mig en lista med önskemål över funktioner som inte har fungerat i vårt nuvarande kök. Själva stilen på köket, de här ek-lamellerna, fastnade jag för och hittade bara två leverantörer som hade dem och det var HTH och Uno Form (som ägs av samma företag, båda från Danmark). Jag gillar även New England-stilen och det lantliga men eftersom vårt hus inte alls är i den stilen ville jag anpassa köket så att det passade stilen på huset. Kanske kan man kalla den ”skandinavisk” eller något. Det höga taket är 5 meter på det högsta stället och det ger en känsla av frihet, men det är besvärligt att byta spotar i taket (man får hyra en ställning!).

   Det låter väldigt häftigt med er nya trappa! Wow! Den vill jag gärna se bild på sen! Ja, renovering är både underbart och väldigt jobbigt!! Nu har vi fått löfte om att hantverkarna ska vara klara om två veckor, vi får se om det håller 🙂 Det är en hel del kvar att göra…

   Kram till dig och Glad Påsk! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén