Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Nytt projekt – Kök och vardagsrum del 1

I mina planer för 2021 berättade jag att vi planerade ett renoveringsprojekt här hemma. Nu kan jag avslöja att det är köket som står på tur. Det blir även ett nytt vardagsrum och några andra ytor kommer att få ny färg på väggarna och nya golv. Projektet har pågått i sex veckor och vi fick faktiskt flytta ut och hyra en liten lägenhet i Skanör under tiden (cirka 7 km hemifrån). Nu är vi hemma igen och ska samsas med den sista etappen. Men såklart har jag dokumenterat projektet och kommer att visa er 🙂 Varje dag har jag åkt hem och följt arbetet och pratat med hantverkarna.

Under hösten har vi ritat och planerat olika alternativ och tittat på olika kök. Vi ska bygga ett nytt kök i det som tidigare varit vardagsrum och i samband med detta ska vi måla om och lägga nytt golv där ytorna hänger samman i resten av huset. Det rum som varit kök tidigare är ett ganska litet rum i förhållande till huset och det ligger på baksidan mot den del av tomten som inte har så mycket ljus. Jag ska försöka rita en skiss till nästa inlägg. Redan för nio år sedan när vi köpte huset var tanken att vi skulle göra denna renovering men sedan har det kommit annat emellan. Nu känns det väldigt skoj att vara igång med detta som har varit en plan så länge.

Vårt gamla vardagsrum i julas… kommer nog att sakna det lite grand! Vovven ligger och myser i soffan.
Skiss på det nya köket från HTH. Taket stämmer inte helt, vi har snedtak.

Jaha… hur ska vi få ihop det här?!

Föregående

Rensa ut & Lev lättare på bokrean!

Nästa

Det nya köket del 2

2 kommentarer

 1. Wow vilket ljust kök med mycket bänkyta! Många kök har på tok för lite bänkyta tycker jag som helst inte vill baka på köksbordet.
  Hoppas renoveringen snart är klar och att ni blir nöjda med resultatet 🙂

  • Eva Maria

   I vårt nuvarande kök har vi väldigt lite bänkyta så vi får just baka, hacka grönsaker mm på köksbordet!
   Så nu tänkte vi ta i rejält. Renoveringen går framåt men långsamt… men så är det väl när man vill att det ska bli klart 🙂
   Tack för att du tittar in här på bloggen! Kramar Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén