Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Reseminne från Mallorca

Flera som jag pratat med på sistone säger att de är så sugna på att resa. Det är klart att reslusten kommer när det har gått över ett år utan att man har kunnat resa. Men kanske är det också just så att när man inte får lov att göra något, så vill man det extra mycket! Jag är aldrig så sugen på choklad som när jag försöker sluta med den där biten på eftermiddagen. Jag har stillat min reslust genom att titta tillbaka på foton från tidigare resor och det gör mig så glad. När jag tittar på foton nu så uppskattar jag de resor vi gjort så mycket mer, innan har jag mer tagit det för givet att man kan resa. Så mitt första reseminne här på bloggen blir från Mallorca i augusti 2018!

Jag tycker mycket om Mallorca och på den fina ön kan alla hitta något som passar. Vill man festa så finns det gott om orter för det och vill man mer ta det lugnt, njuta av naturstränder eller berg, så finns det massor av underbara platser för det. På denna resan som var fjärde gången på Mallorca för mig, så reste jag och min sambo till en ort som heter Paguera. Den ligger nära den mysiga byn Port d’Andratx, som i sin tur ligger väster om Palma, Mallorcas ”huvudstad”. Paguera ligger precis vid havet men vi bodde på ett hotell som låg uppe i bergen. Vi tycker om att bada men vi är inte så förtjusta i att ligga på stranden och sola. Hotellet vi bodde på hette Maritim Galatzo och det hade fina tennisbanor vilket är en avgörande faktor när vi väljer hotell! På den här resan spelade vi tennis några gånger men det var så otroligt varmt så jag var nära att kollapsa!! Vi reste i slutet av augusti precis när skolorna börjat här hemma i Sverige så det var lugnt och inte så trångt med folk.

Båtar som vilar i Port d’Andratx

Vi hyrde bil på flygplatsen eftersom vi planerade att köra runt och utforska västra Mallorca. Men när vi kom till hotellet insåg vi att vi var jättetrötta efter resan så det blev en dag under parasollet på hotellet! Jag somnade djupt och när jag vaknade var jag inställd på semester. Det som var extra skoj på denna resan var att min mamma och en släkting var här samma vecka. De ville ha lite mer hålligång så de bodde i Palma Nova/Magaluf, men vi strålade samman bland annat i Port d’Andratx för en härlig kväll på restaurang. Vi skojade om att det var ungdomarna som höll till i Palma Nova/Magaluf – min mamma är 78 år 🙂

Utsikt från solstolen på Maritim Galatzo (jag ligger helst i skuggan och läser!)

Mallorca ser så litet och oskyldigt ut på kartan men väl på plats så känns avstånden långa och ska man upp i de höga bergen på de smala serpentinvägarna så tar det en stund att förflytta sig. Jag blev aningen åksjuk och hade en påse med i bilen för säkerhets skull. Men det är det väl värt för vyerna är fantastiska! En av dagarna körde vi till den söta byn Fornalutx – den vackraste byn på Mallorca – som den har fått utmärkelse för att vara. Och det stämmer faktiskt, den är så väldigt gullig! Vi satte oss ner på det lilla torget i byn och tog en fika – jag minns att jag åt en jättegod citronsockerkaka och en cappucino. Det jag gillar bäst med att resa är att bara sitta på ett café, beställa något gott och sen bara slappna av, filosofera över livet och insupa atmosfären! Yes – I like!

Trappor i Fornalutx – bra träning för låren!

Vår hyrbil tog oss runt västra Mallorca till små söta ställen som Soller, där har de ett gammalt tåg som man kan åka med till Palma, och Sant Elm som är en så mysig liten by med en strand! Vi spenderade också en dag i Palma och strosade runt på gator och torg och spanade in den stora katedralen.

Det gamla tåget i Soller

Jag och min sambo har precis avslutat en kurs i spanska på Folkuniversitetet. Det har varit en digital kurs från Östersund och vi är så glada för att vi passade på att gå den nu under Corona-tiden. Vi har båda läst spanska på gymnasiet och tycker att vi kommer ihåg mycket (vilket visade sig vara ganska rostiga kunskaper!) så vi läste nivå A2 del 1. Så kanske nästa gång vi kommer till Spanien så kan vi prata lite mer!

Yo y mi novio! (Fiskmarknad i Port d’Andratx)

Föregående

Liten uppgift 1 – Adressboken

Nästa

Glad Midsommar och en enkel potatissallad!

2 kommentarer

 1. Åh, fina resminnen från en vacker plats. Det är verkligen något helt magiskt med Mallorca. Jag har ju mest hållit till i Magaluf när jag varit där men alltid längtat tillbaka för att på nytt få möjlighet att utforska mer av den vackra ön.

  Att bila runt är det bästa. Sambon och jag körde kustremsan runt på Gran Canaria när vi var där och firade in milleniet 99/2000, det var det absolut bästa med den resan. Inte heller vi gillar att pressa på stranden. Det har jag gjort vad jag ska under min tonår, både på stranden och i solarium(hua!). Men gärna massor med bad:).

  Önskar dig en fin Midsommar. Här blir det lugna takter med lite god mat och dryck och en tur till grannstaden på sambons Harley.
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Gran Canaria står på min önskelista! Där har jag inte varit, men jag har varit på Tenerife och Lanzarote. Det låter mysigt att bila runt Gran Canaria, det skulle jag gärna göra. Då är det lättare att upptäcka små smultronställen och stränder som inte är så exploaterade. Jag tycker om att resa i Spanien, det är ofta väldigt rent och kulturen är intressant med dess historia. Sen gillar jag den spanska maten! Ja, tänk som man solade förr! Stackars huden vad man utsatt den för.
   Wow! Det låter som en härlig Midsommar att åka Harley! Hoppas vädret blir fint! Vi kommer att ha det väldigt lugnt, min mamma skulle komma på besök men sonen har varit krasslig hela veckan så vi håller oss lite i karantän. Han testade negativt för Covid som tur är, men man vill ändå hålla bacillerna för sig själv.
   Önskar dig en härlig Midsommar! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén