Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Liten uppgift 1 – Adressboken

Ny och gammal adressbok!

Det är nog inte så många som fortfarande har en adressbok i papper, men jag tycker att det är skoj att sitta och knåpa med den. I min gamla adressbok (den svarta) så var det inte många adresser som stämde. Många har flyttat och sen har jag inte uppdaterat den eftersom allt finns på internet när man behöver adresserna för att till exempel skriva julkort. Skriva julkort är det nog inte heller så många som gör längre. Jag gjorde det inte senaste julen men jag tycker ändå att det är trevligt med ett kort i brevlådan, så jag tänker att nästa jul vill jag skriva julkort.

Ny adressbok på gång!

I den nya adressboken har jag bara skrivit in några adresser än så länge, främst till de som bor utomlands eftersom de adresserna kan vara lite kluriga att hitta när man behöver dem. Jag gillar den nya adressboken och det är mysigt att sitta med papper och pennor och pyssla! Men den har inte ÅÄÖ… så de som har de efternamnen får hamna på Z! Dock inte så många 🙂

Föregående

Konsten att använda de små stunderna

Nästa

Reseminne från Mallorca

4 kommentarer

  1. Hej Eva Maria!
    Hoppas allt är väl i värmen:)…
    Håller med dig om julkorten. Förra Julen var första året jag inte skickade iväg några och inte heller mottog några traditionella i brevlådan. Så trist kände jag efteråt att denna tradition ebbat ut alltmer.

    Jag kommer gå tillbaka till att skicka vanliga julkort i år igen. Vet att de uppskattas och vissa lite old school saker känns faktiskt både viktiga och underhållande att hålla fast vid. Allt det digitala gör mig så stressad och när det inte fungerar går blodtrycket i taket(är hopplöst oteknisk och sambon måste alltid bistå med hjälp).

    Vissa saker tvingas man onekligen idag hänga med i när det kommer till teknik och utveckling, men andra kan man ju faktiskt välja bort och istället hålla kvar vid det gamla sättet såsom din adressbok:). Bra påminnelse och skön känsla att allt faktiskt inte behöver göras via en skärm.

    Önskar dig en fin vecka. Jag mest bara går runt och känner mig slö i värmen, men passar också bra då jag fick din bok härom dagen och kan sitta ner med den. Köpte den fysiska boken så att den kan hänga med på sommarens olika äventyr:)
    Kram på Dig!

    • Eva Maria

      Hej Tina! Men vilken värmebölja! I några dagar har jag varit så trött och mest flyttat runt för att leta upp den minst varma platsen i huset eller utomhus. På eftermiddagarna har jag faktiskt tagit en tupplur, som en liten siesta! Det har känts bra och som alltid så skyller jag på att vår vovve måste ha sitt dagliga mys och närhet 🙂
      När det gäller det digitala så har jag funderat på det på sistone. Det känns som att bara för att något går att digitalisera så kanske det inte blir bättre? Jag är också väldigt oteknisk och jag märker att om jag tittar mycket på mobilen på kvällen så har jag svårt att somna. Så efter 19 försöker jag låta mobilen vila. Jag håller på att vänja mig vid att läsa på Kindlen och det går bra men jag har delade känslor. Ibland inbillar jag mig att jag blir som sjösjuk när jag läser på den, men jag förstår inte varför. Det är ändå något speciellt att hålla en riktig bok i handen och kunna bläddra! Så roligt att du ska läsa min bok i fysisk form! Tack så mycket 🙂
      Jag vet inte om det börjar bli vanligt med julbrev? Att man skriver en liten redogörelse för vad som hänt under året och hur allting är. Jag fick ett sådant förra julen och jag tycker att det var mycket trevligt. Det var från en släkting i USA så kanske det är vanligt där.
      Stor kram och hoppas du har det bra i värmen! / Eva Maria

  2. Åh, jag har också en “adressbok”, eller snarare ett häfte som sitter längst bak i min kalender. Om nästföljande års kalender är samma storlek flyttar jag bara över den, annars får jag skriva av adresserna på nytt. Jättepraktiskt att ha alla adresser samlade. Jag tillhör det lilla utrotningshotade släktet som slaviskt skickar både julkort och spontana vykort. Att portot gått upp så mycket på senare år vittnar väl om att det är allt färre som skickar… Vilket jag tycker är synd. Jag blir som lite gladare av att få ett oväntat vykort/brev i brevlådan än att få ett sms/mail.

    • Eva Maria

      Jag tycker också att det är så mysigt att få något handskrivet i brevlådan! Men det händer inte så ofta nu förtiden. I julas fick jag bara runt 5 julkort. Till nästa jul ska jag försöka få iväg julkort och det hade varit roligt att skriva några rader om året som gått. Det låter bra att ha adressboken integrerad med kalendern! Då har man den alltid med sig. Jag har inte gått över till digital kalender heller. Jag är helt beroende av känslan av av papper och penna! Kram och hoppas du har fina sommardagar! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén