Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Liten uppgift 5 – Plantera om blommor

Jag har halkat back en vecka på mina små sommarprojekt! Men det är okej! Så denna veckan har jag åstadkommit projekt nummer fem – att plantera om blommor. Det har funnits ett antal blommor inomhus som levt länge i en nära-döden-upplevelse. De har vuxit så det har knakat men sedan har krukorna blivit alldeles för små och jorden har liksom tagit slut. Så det kändes bra att ge dem ny jord och nya krukor.

Dessa växter blev omplanterade:

  • 1 novemberkaktus
  • 1 paraplypalm
  • 1 elefantöra
  • 1 stor palm
  • 3 kaktusar

Kaktusarna köpte min dotter förra sommaren och de har verkligen trivts och vuxit bra. Till dem köpte jag tre enkla lerkrukor som de fick nytt hem i. Jag fick ta på mig en gummihandske för att inte sticka mig på fingrarna!

Föregående

Vad är hoarding?

Nästa

Boken om hoarding “Buried in Treasures”

3 kommentarer

  1. Åh, det här är något jag också skulle behöva göra med vår stackars ampellilja och apelsinträd. Den senare skulle enligt förpackning vara en citronplanta men det har kommit orange runda frukter istället :). Sambon köpte efter denna upptäckt ett rejält citronträd på IKEA så nu finns här både små apelsiner och citroner att skörda. Är verkligen superdålig på att byta jord och krukor på växterna trots att de är så få, totalt 4 st.

    Tack för att du delar dina små uppgifter, de inspirerar mig att ta tag i inte bara de stora projekten utan även de där viktiga små. Fick t ex fart med pappershögen härom dagen när det var för varmt att hålla på och fixa ute.

    Kram & hoppas du har en fortsatt fin Söndag!

    • Eva Maria

      Det gläder mig att du bli inspirerad! Jag tycker att när jag skriver här på bloggen vilka uppgifter jag har framför mig så blir jag också motiverad att utföra dem! Men så roligt med citronplantan som fick apelsiner 🙂 Eller så är det några helt andra frukter?! Jag har varit sugen på ett citrusträd men har inte vågat mig på det eftersom de verkar behöva speciell omvårdnad. Jag har faktiskt fått lite grönare fingrar på sistone så kanske jag ska prova på ett snart. Det här med att plantera om blommor är så häftigt, nu hade jag inte gjort det på väldigt länge men några av dem som jag planterade om ser jag redan ta ny fart. Till exempel elefantörat har börjat växa ordentligt denna veckan! Så de behövde verkligen ny jord.
      Så bra att du tagit tag i pappershögarna! Det har jag också börjat med denna veckan! Jag delegerade arbetsuppgiften att strimla papper till sonen men sedan tog det stopp för mitt hålslag är inte i form. Det verkar ha hänt något med det, hålen blir helt sneda. Antagligen har någon tappat det i golvet eller nåt så jag ska försöka köpa ett nytt denna veckan 🙂
      Håll ut i värmen och Lycka till med dina projekt!! Kram Eva Maria
      PS. Jag läser ibland på Rituals, de har ett magasin med trevliga artiklar. Kanske det är något för dig också! (Obs! Detta är ingen reklam – bar jag själv som gillar det!)
      https://www.rituals.com/sv-se/magazine

      • Hej Eva Maria & Tack för tips. Ska genast kolla upp detta:)!

        Tror också att mitt ‘apelsinträd’ som skulle vara ett citronträd är någon annan form av citrusträd typ kumquat. Kanske läste vi t o m fel på etiketten när vi köpte det:).

        Citrusträdet var bara en mindre kvist från början och jag har fått det att blomma och bilda frukt utan större ansträngning. Blommorna luktar ljuvligt och just nu har det mycket nya små citrusar som verkar växa på bra.

        Ger det näring lite då och då och har vattnat när det har visat att det behöver vatten. Gillar söderläge med mycket ljus. Vad det inte gillar däremot är kraftiga temperaturväxlingar så se upp med det och ta in innan det blir för kallt ute om det ska stå ute i det fria under sommaren.

        Kram på Dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén