Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Höstdagjämning – depp eller pepp?

Något varmt efter promenaden!

Idag är det höstdagjämning, vilket betyder att dag och natt är lika långa, och sedan går det mot kortare dagar och längre nätter. Jag kan känna av både depp och pepp när hösten kommer. Just nu är jag glad för varje solig dag innan den skånska hösten och vintern tar vid. Morgnarna nu är så härliga med klar och krispig luft. En morgon var det bara sex grader. Jag tycker så mycket om mina sommarkläder och vill inte packa ner dem ännu i sin kapsel för vinterförvaring. Även om det är lite kyligt på morgonen så tar jag på mig shorts eller kjol. Men jag ser fram emot hösten också, det är bara det att man ska ställa om sig. Och jag tänker att det kan vara bra att planera lite mysigt inför hösten, liksom boosta sig, så att man är beredd när mörkret kommer och regnet piskar mot rutan.

Några mysfaktorer inför hösten:

Ljuslyktor

Att tända ljus är mysigt under de mörka månaderna. Förut hade jag så många ljuslyktor men jag har rensat ut de flesta och har bara ett fåtal kvar. Det är lätt att tillverka en ljuslykta av en glasburk också – bara diska den och sätta i ett värmeljus! Jag tänder ljus när jag äter frukost, på skrivbordet när jag arbetar och till kvällsmaten.

Prenumerera på en tidning

Som ni vet gillar jag att titta på mysiga TV-serier men jag gillar även att läsa tidningar. Tidningar kan man läsa digitalt via olika tjänster, men jag har svårt för att helt släppa taget om papperstidningarna. Nu prenumererar jag på två tidningar, Vagabond och Breathe. Jag tycker det är så mysigt när de kommer i brevlådan, då bäddar jag ner mig i soffan med vovven och läser. Det är också trevligt att gå till biblioteket och läsa tidningar – det är så skönt att sitta i tystnaden och bara koncentrera sig på det man läser.

Promenera i höstrusket

Ibland får jag tvinga mig ut och promenera även om det är ruskigt väder och löven flyger och krockar i ansiktet. Det jag peppar mig med är känslan när jag kommer inomhus igen, då kan jag dricka något varmt, ta på mjuka myskläder och känna att blodcirkulationen har kommit igång.

Nyttiga mellis med omtanke

Jag har en tendens till att tröstäta under hösten när man är lite frusen och stillsam. Det är inte så bra men jag försöker undvika söta saker och istället ta något nyttigt som ändå känns gott och mysigt. Ett nyttigt mellis eller en omtänksamt lagad frukost kan faktiskt muntra upp tillvaron. Jag gillar till exempel havregrynsgröt med tranbär i (bara att koka med torkade tranbär) och overnight oats. Overnight oats gillar jag speciellt för då gör jag den till mig själv (ingen annan i familjen gillar det) och när jag ska äta frukost nästa dag, så känns det som att jag får en omtanke från mig själv från dagen innan! Det finns massor med smaskiga recept på overnight oats! Bara det lilla extra kan sätta guldkant på dagen!

Ett projekt

Det kan vara skönt med ett projekt under höstmånaderna. En slags röd tråd att hålla sig till. Här hemma blir det som ni vet renovering. Ett projekt kan annars vara vad som helst – att gå en kurs eller komma igång med en ny rutin. Och såklart att rensa ut! Jeah! Det är perfekt nu under hösten och då blir hemmet fint till jul.

Vad är viktigt eller mysigt för dig under hösten?

Föregående

Laddar inför renovering

Nästa

1%-metoden av James Clear

2 kommentarer

  1. Åh, jag hade missat (förträngt?) att höstdagjämningen varit… Idag var det riktigt soligt och knappt blåsigt alls så vi tog en lång cykeltur och njöt av hösten. Annars är det för min del mycket te, filtar och tända ljus på hösten – jag är så frusen av mig.

    • Eva Maria

      Så härligt med cykeltur i höstsolen! Det piggar upp! Jag är också väldigt frusen av mig, vilket är dumt eftersom jag gillar vinter med snö och kyla. Te, filtar och tända ljus är min melodi också 🙂 Det kan man aldrig få för mycket av. Kram och jag önskar dig en fin och kreativ vecka! / Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén