Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Laddar inför renovering

Dags för att renovera rum 1 (hall/tvättstuga) och 2 (gamla köket).
Det nya köket är rum 3 och vardagsrummet 4.

Nu laddar vi inför att fortsätta vår renovering av hall/tvättstuga och det gamla köket. Vi har varit på möte hos en leverantör av skjutdörrar som ska ge oss ett förslag på inredning till tvättstugan. Inte så mycket som har hänt ännu men det känns bra att ha kommit igång!

Hall/tvättstuga i väntan på renovering!

I hallen/tvättstugan ska vi ta upp det gamla klinkergolvet och lägga ett nytt golv, måla väggarna och installera ny inredning. Eftersom detta rummet är kombinerad hall och tvättstuga tänkte vi försöka gömma tvättstugedelen med skjutdörrar eller annan lösning. Samtidigt behöver vi maxa förvaringen i detta rum. Inom den närmaste tiden behöver vi tömma detta rummet på skor, diverse kläder, verktyg, blomvaser och allt mellan himmel och jord som förvaras här. Jag laddar inför en dag då min rensa ut-muskel är i toppform!

Det gamla köket (det svarta hålet)

Det gamla köket har stått tomt över sommaren men det är som med ett svart hål med vakuum – det liksom suger in saker som hamnar där! (Stavas vakuum verkligen med två u? Det visste jag inte!) Det går snabbt för ett tomt rum att förvandlas till ett skräprum. Det som sugits in i vårt gamla kök är träningssaker, saker som ska köras till återvinningen, saker som ska gås igenom eller skänkas/säljas, min symaskin och syprojekt, hundens saker, stryktvätt med mera. Men intressant på ett sätt att se vad det är för saker som saknar en egen plats. Vi är inte helt säkra på vad vi ska ha i detta rummet sedan, men det är många önskemål som pockar på. Förslagen är TV-rum, hobbyrum, träningsrum, bibliotek med kamin, gaming-rum.

Jag funderar på att lägga ut en annons och skänka köksinredningen och kanske försöka sälja fläkten, ugnen och spishällen. Frysen verkar ha lagt av och kylskåpet ska vi behålla men i ett annat rum. Det är bra att ha ett extra kylskåp när man storhandlar eller inför festligheter. Nu har vi matkasse och när den kommer så fylls det gamla kylskåpet. Vi har skojat om att att ha kvar det gamla köket så att ungdomarna kan laga sin mat där 🙂

Föregående

Mina favoritserier inför hösten!

Nästa

Höstdagjämning – depp eller pepp?

2 kommentarer

  1. Maria

    Vi har också kvar att renovera vår groventré. Jag hoppas få lite inspiration från ert projekt. Lycka till med rensningen!

    • Eva Maria

      Tack så mycket! Då hoppas jag att vi ska kunna komma med lite inspiration! Vi väntar på ett förslag från Ballingslöv nu så får vi utvärdera det.
      De hade fina skjutdörrar och förvaring. Nästa vecka tänkte vi ge oss ut och titta på klinker till golvet, kanske något i ton med kalksten.
      Önskar dig en fin dag! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén