Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Mina favoritserier inför hösten!

Jag har berättat tidigare att jag gillar att ligga i soffan och titta på mysiga TV-serier. Nu har jag hittat några nya serier som jag tittar på när jag har en stund över eller vill belöna mig efter att jag har städat eller gjort någon tråkig uppgift. Förra hösten hade jag dessa favoriter. Lämna gärna en kommentar om ni har tips på några mysiga serier inför hösten 🙂

Inspiration4 (Netflix)

Inspiration4 är ett projekt där fyra privatpersoner ska åka upp i en omloppsbana i rymden och vara där i tre dygn. Raketen heter Falcon 9 och är byggd av Elon Musks företag SpaceX. I avsnitten på Netflix får man se hur de fyra personerna har valts ut och deras förberedelser. Jag har sett två avsnitt och de är mycket intressanta. Uppskjutningen är planerad till imorgon onsdag 15 september! Så en stor grej alltså!

Kustpärlans hemlighet (SVT Play)

En feelgood-deckare som utspelar sig i en supermysig kustby i England. Lagom otäck men om jag har sett ett avsnitt för nära att jag ska gå och lägga mig så har jag haft lite svårt att somna (men jag är extra känslig!).

Australien runt med Julia Bradbury (SVT Play)

Detta programmet är väldigt glatt och trevligt! Julia har sedan tidigare spelat in en serie som heter Grekiska öar som också är väldigt fin. När det är mörkt och höst tycker jag att det känns extra bra att titta på sådana här serier från soliga platser!

Ginos italienska frestelser (SVT Play)

Älskar detta programmet! En kombination av enkel italiensk mat och sightseeing. All mat ser så god ut och recepten finns på SVT Recept. Jag vill absolut prova något av dem i höst! Plus att Gino är jätterolig! Varje avsnitt är bara 23 minuter långt så jag ser på ett avsnitt när jag äter frukost. Kanske inte så mindful att göra det men det är mysigt ibland när man har lång startsträcka.

Travel man (SVT Play)

Ett reseprogram med den brittiska programledaren Richard Ayoade. Richard bjuder med kända personer på en 48-timmars resa till olika platser. Anledning till att resorna bara är 48 timmar är för att Richard hatar att resa men han vill ändå se olika platser och maxa upplevelsen! Komisk serie med speciell humor! Korta avsnitt så de passar bra till frukost-tv också 🙂

Där ingen skulle tro att någon kunde bo (SVT Play)

I denna serie får man besöka avlägsna platser i Norge där olika personer valt att bosätta sig. Jag gillar dessa program för de har ett långsamt tempo och fina naturskildringar. Det är en serie som man behöver vara fokuserad när man tittar på, den innehåller så mycket. Jag blir uppmärksam på hur mycket det är i min egen vardag som jag tar för givet. Men man blir ändå lite sugen på att bo så som de gör. Det finns 16 säsonger så det är bara att fortsätta kolla!

Motel Makeover (Netflix)

En serie där tre tjejer tar över sunkiga motel och gör om dem med en stil som de själva designat. Deras motelkedja heter The June Motel. Jag blir inspirerad av att se att man kan förverkliga sina renoveringsdrömmar! Så är det en rolig serie också. Hade varit skoj att bo på ett av deras motel någon gång.

Sparking Joy med Marie Kondo (Netflix)

Sist med inte minst – den nya serien med Marie Kondo! Yes! När jag såg att denna nya serie hade kommit så tänkte jag att då klarar jag hösten! Tidigare serien Konsten att städa med Marie Kondo (Netflix) är också väldigt sevärd för oss som gillar att rensa och få ordning. Kanske ser jag om den i höst!

Jaha… nu kanske ni tror att jag bara kollar på TV -serier! Listan blev ganska lång. Inte konstigt att jag aldrig blir klar med min utrensning! Men hoppas att ni hittar någon favorit bland dem och som sagt – lämna gärna en kommentar om du har några tips på serier du gillar!

Föregående

Ur syn, ur sinn?

Nästa

Laddar inför renovering

4 kommentarer

 1. Maria

  Förra året såg vi den danska serien Matador. Vi köpte DVD-boxen eftersom vi inte kunde hitta någonstans att streama den. Fantastisk serie som verkligen rekommenderas. Och nu i sommar har vi sett alla säsongerna av Badehotellet på TV4 play. Danskarna är bra på serier!

  Jag läser franska och ser gärna på franska serier och filmer på Netfllix. En favorit är Dix pour cent, tror den heter Ring min agent på svenska. Om en agentur för skådespelare i Paris, många kända skådespelare gästar och spelar sig själv.

  En annan är Au servide de la France/A very secret service om den franska underrättelsetjänsten på 60-talet. Rolig!

  Kustpärlans hemlighet blev jag nyfiken på. Jag såg första avsnittet av Marie Kondos nya, men den är så väldigt amerikansk. Rensa upp och hela livet löser sig, typ.

  • Eva Maria

   Oh, jag har också sett Matador för längesedan! Jag gillar den serien, den innehåller allt – drama, kärlek, humor! Men Badehotellet har jag inte sett, den får jag skriva upp på min lista. Min mamma älskar den serien och missar inte ett avsnitt. Ja, danskarna är så duktiga på serier! Jag såg en dansk serie för många år sedan som heter Krönikan som handlar om ett familjeföretag. Den är väldigt gripande och verklighetsnära.

   Jag gillar också franska filmer och serier! Jag har inte sett några av dem du nämner men de låter som något för mig! En fransk film som jag såg på bio heter Claire Darling och den handlar om en dam som ska rensa ut i sitt hem (därför ville jag se den!). Det är en mycket finstämd film. (Jag och min sambo var helt ensamma i salongen 🙂 Haha! Ingen publikmagnet direkt!) En av mina absoluta favoritfilmer heter Breven från Otar (Depuis qu’Otar est parti). Den är georgisk/fransk/rysk. Såg den första gången på bio och köpte sedan DVD-filmen.

   Spanska filmer brukar jag titta på också och jag såg nyligen en på Netflix som heter Folk man kan lita på (Gente que viene y bah). Jag tycker att den är väldigt skoj och skruvad så jag har sett den två gånger. 🙂

   Det jag känner med Marie Kondos båda serier är att de personer som hon hjälper har inte så stora problem som i andra serier. Jag tror inte att hon är så inriktad på ”hoarders”, mer att det ska bli snygg TV! Och absolut amerikansk!! Jag tycker att när det handlar om problem med samlande så är det mer lärorikt om de går lite mer på djupet.

   Tack för dina tips inför hösten! Nu är det bara att sätta på tekannan, ta fram chokladkartongen och bänka sig i soffan! Kram Eva Maria

 2. Vi har tittat på Att inreda ett slott och Drömmen om ett gods på SVT Play. Superspännande, tycker jag. Vi har det senaste året varit inne i en fas med att titta på tex gamla avsnitt av Husdrömmar och Grand Designs. Inte för att vi vill bygga hus, tvärtom, men det är som fascinerande ändå att få se hur folk planerar och inreder sina hus (och optimistiskt tror att allt går på några få månader).

  Annars måste jag ju medge att vi för tillfället kanske bara följer Legomasters…

  • Eva Maria

   Tack så mycket för tipsen! Det verkar vara mysiga program inför hösten! Jag har sett några avsnitt av Husdrömmar och tycker att de är väldigt inspirerande. Men jag förvånas också varje gång över deras tidsplaner…! 🙂 Tanken på att själv bygga ett hus är lockande men samtidigt totalt avskräckande! Mina nerver hade nog kollapsat flera gånger om. Bara det vi har renoverat har varit tillräckligt mentalt påfrestande. Får vänta till man kan skriva ut ett hus på 3D-skrivare med möbler och allt!

   Men – hur har vi kunnat missa Legomasters?! Det måste vi se omgående! En del av volymen på vårt loft upptas av just Lego, och inte bara barnlego utan även en hel del modeller som Tower Bridge, Big Ben m fl. Vi har varit på Legoland många gånger!

   Jag tycker att det är avkopplande att se sådana här mysiga program. Det blir en kontrast till allt övrigt som händer i världen som man också ska ta in.

   Hoppas din dag blir fin! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén