Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 1: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Äntligen har det brakat loss med renoveringen av vår hall/tvättstuga och det gamla köket. Det har varit en lång startsträcka för det här projektet. Men nu är hantverkarna igång och det bilas, brummas, dammas och väsnas precis som det ska – så härligt! 🙂

Efter vår renovering med att bygga ett nytt kök och vardagsrum så gick luften ur oss. Tanken var att vi skulle fortsätta med resten i ett svep men eftersom vi skulle få leta upp en ny hantverksfirma så blev det en naturlig paus. Det har varit svårt att hitta hantverkare i dessa tider när alla håller på som mest med att renovera. En firma vi hade kontakt med ville gärna ha jobbet men om 1,5 år… men nu har vi äntligen hittat en firma som har börjat.

Detta är arbetet som ska genomföras:

Hall/Tvättstuga

 • Bila upp gammalt klinkergolv
 • Lägga fuktspärr och ny klinker
 • Spackla, slipa och måla väggarna
 • Dra el till nya kontakter och strömbrytare
 • Montera ny inredning med förvaring och vask/kran
 • Byta ytterdörr (från en balkongdörr till riktig dörr)

Det gamla köket

 • Bila upp gammalt klinkergolv
 • Plugga igen vatten och avlopp
 • Lägga nytt laminatgolv, samma som vi har i resten av huset
 • Laga hålet i taget där fläktröret gått ut
 • Spackla, slipa och måla väggarna och dörr- och fönsterlister
 • Dra el till nya kontakter och strömbrytare
 • Montera en ny skjutdörr

Inredningen har vi själva tagit ut så när hantverkarna kom var det bara att börja bila upp golven. Vi lade papper och täckte för ett dörrhål med plast så att dammet inte skulle ryka in i det nya köket. Vill ni läsa mer om våra äventyr med renovering så titta under kategorin Hus & Hem!

Karro gillar inte när det brummar, då gömmer hon sig i en väska med tvätt.

Så ja, det var en liten beskrivning av vad som pågår här hemma just nu! Hoppas ni har det bra i era hem och att ni redan har fin ordning eller är igång med projekt!

Föregående

Flyttkaos med lärdomar

Nästa

Bra pris på min bok på rean!

4 kommentarer

 1. Wow! Här händer det grejer! Så kul att få följa med:).
  Skönt att ni har hittat en firma som kan ta sig an ert nya projekt. Ett stort jobb onekligen och som numer mycket erfaren ‘renoverare’ vet jag hur många timmar som kan gå in i ett sådant här stort projekt. Ska bli jättespännande att se hur allt tar sig ut!

  Här hemma renoverar vi på i vanlig ordning:). Eftersom vi gör i princip allt själva tar det tid, massor med tid…men nu börjar äntligen vardagsrummet bli klart. Det har sista tiden lagts många timmar på murstocken som nu gipsats över. Vet att du verkligen gillade den:( och jag med, men den var i dåligt skick, skräpade ner med sitt röda tegel och fogbruk och hade även fel färg som vi inte lyckades hitta någon bra lösning på. Att gipsa blev till slut det bästa alternativet, men kan verkligen sakna den karaktär den gav rummet.

  På sluttampen av vardagsrummet här nu har jag fått en sådan rensalust och har gått ett varv(utom i köket) och rensat bort en massa som jag tänkt göra under hela förra året. Jag känner mig så lätt i kroppen efter det. Så himla skönt att bli av med ännu lite till!

  Åh, lilla Karro<3. Förstår verkligen att det kan kännas jobbigt med alla nya ljud. Skönt att det finns en trygg plats att gömma sig när hantverkarna håller på som värst:).

  Hoppas du har en fin dag Eva Maria!
  Kram på Dig!

  • Eva Maria

   Jamen nu har det verkligen brakat loss! Även om det är stökigt och dammigt så är det skönt att vara igång. Sen är det alltid så att det blir ett större projekt än man tänkt sig…! Hantverkarna kommer och frågar om saker som jag inte har funderat på även om jag tycker att jag är detaljerad från början. Jag hade önskat att vi var mer händiga och kunde göra mer själva, det hade varit toppen och roligt.

   Aha! Den fina murstocken! Men jag förstår att ni vill ha den vit och det kommer nog också att ge ett lugnare intryck till rummet. Det är jobbigt också när materialet smular och man får hålla på att dammsuga. Vi hade en mörk vinröd fondvägg i vårt vardagsrum tidigare (som den förre ägaren målat) och det var så skönt att få måla den vit!

   Det är ett mysterium det här med rensarlusten. Den går i vågor och kommer när man minst anar det. För mig kan den komma i perioder när jag har mycket annat att göra och egentligen inte hinner rensa. Det är kanske att det fungerar som en slags ventil att rensa, för när jag får göra iordning något område så känns allt bättre och lättare. I vissa perioder kan jag säga till mig själv att jag ska ta paus i rensandet men sedan smyger det sig ändå på och så är jag igång med något nytt projekt. Min sambo säger ofta: Men till sommaren… då ska vi bara slappna av och ligga i hängmattorna. (Han säger det mest för att övertyga sig själv men vet att det inte blir så!).

   Kramar till dig och önskar dig lycka till med dina projekt hemma! / Eva Maria

 2. Maria

  Vill du kan du prova att stoppa lite fetvadd i Karros öron. Borde ta bort de vassaste ljuden.

  /Maria

  • Eva Maria

   Tack så mycket för tipset! Det har jag aldrig tänkt på 🙂 De har ju så känsliga öron de små!
   Önskar dig en fin dag! Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén