Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 6: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Då var det sista på plats i det gamla köket som nu har förvandlats till ett sovrum. Min idé var att det skulle bli ett TV-rum till ungdomarna men istället flyttade min dotter in i rummet. Det har blivit ett fint och luftigt rum och hon trivs mycket bra. Det enda som fattades var en dörr och nu har den kommit och hantverkarna har fått den på plats! Äntligen! Vi beställde dörren i april så det har varit en lång väntan och i brist på dörr har vi haft ett draperi i dörröppningen på en duschdraperistång från Biltema.

Min dotter har klagat på att hon inte har kunnat ha ett ”privatliv” när hon inte haft en dörr. Nej, det har inte vi heller kunnat ha eftersom du pratar i telefon och spelar musik på nätterna. Så det låg i allas intresse att få en dörr på plats! 🙂 I fredags när dörren var monterad frågade hon om hon helt obehindrat kan spela musik och prata i telefon på natten nu? Jag fick förklara att en dörr dämpar ju lite av ljudet men den är gjord av trä, inte av bly. Om ni undrar varför det hänger en lampa över sängen så beror det på att det är lampan från det gamla köket, och nu har dottern möblerat om och då hamnade den ovanför sängen. Hon har inte klagat ännu men jag misstänker att klagomål inkommer snart. 🙂

I skrivande stund håller hantverkarna på att färdigställa det sista i hallen/tvättstugan och jag hoppas att de blir klara snart! Det ska bli så underbart att få flytta tillbaka alla sakerna och inreda de nya skåpen! Jag har fått ett jättestort städskåp och det är en sådan lycka – ska visa er sedan!

Förra delen av renoveringen hittar ni här:

Del 5: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Föregående

Klädköpstopp 1 år från 1 september! Vill du hänga på?

Nästa

11 anledningar till Klädköpstopp

4 kommentarer

 1. Anette

  Så fint det blev med nya dörren! Passar så fint in. Vilken förvandling – från kök till sovrum!
  Ska bli spännande att se när allt är helt på plats.

  Ha en fortsatt fin dag!
  / Anette

  • Eva Maria

   Tack kära Anette <3 Ja, det blev fint med dörren! Och kan du tänka dig att igår blev hantverkarna klara med hallen/tvättstugan 🙂 Så nu kliar det i fingrarna att få inreda i alla skåpen! Först ska jag torka ur alla skåp och hyllor och sedan ska jag planera var allt ska få sin plats. De saker som tidigare var i detta rum har ju legat i bastun och väntat... så det ska bli skönt att få tomt i bastun nu till hösten. Tack för att du kikar in på bloggen! Önskar dig en fin tisdag! Vi höres och synes inom kort! Kramar Eva 🙂

 2. Vilken tjusig dörr! 🙂

  Trevlig helg!

  • Eva Maria

   Tack så mycket! 🙂 Ja, den blev faktiskt lite pampig! Men jag var inte helt säker på hur den skulle se ut för den var egentligen med glaspartier mellan “träribborna” så det blev en specialbeställning. Letade och letade men hittade ingen annan som jag gillade rakt av. Trevlig helg till dig också <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén