Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Del 5: Hall/tvättstuga och det gamla köket

Vårt gamla kök är klart! När man går in i rummet nu är det svårt att föreställa sig att det varit ett kök.

Det gamla köket…

Men det blev inte ett TV-rum till ungdomarna. Jag hade tydligen inte förankrat den idén helt i en demokratisk process. Nej, de tyckte inte alls att de behövde ett TV-rum. Antagligen var det jag som projicerade mitt eget behov av en egen TV-hörna där jag kunde sitta och titta på mina favoritserier.

När den sista kontakten var uppskruvad ställde sig dottern i rummet och bestämde sig för att det skulle bli hennes nya sovrum. Så samma kväll flyttade hon in i rummet med sin säng och sitt sminkbord.

Nu blev det ett sovrum! Men lampan hänger kvar 🙂

Så då fick vi tänka om lite grand. Rummet har ingen dörr så jag fick åka förbi Biltema och köpa en duschstång och hänga upp ett par gamla gardiner som jag hade sparat på loftet (hade antagligen tänkt att de kan komma till användning någon dag, och nu fick jag rätt – känns alltid bra!). Fördelen med gardiner istället för en dörr är att man inte kan smälla i dörren, vilket passar till ett tonårsrum…! Vi har skojat om det men min dotter uppskattar inte skämtet.

En smällfri dörr! (Det är byggpapp på golvet utanför.)

Jag får erkänna att det blev ett mysigt sovrum. Rummet ligger mot norr och är lite svalare än rummen på andra sidan av huset. Nu ska vi bara hitta en dörr som passar i det breda hålet (130 cm) eller lösa det på något annat sätt. Tur att hantverkarna är tålmodiga. De är inte de snabbaste men här hos oss är tålamod en mer användbar egenskap.

Önskar er en fin vecka! Kramar från Eva Maria 💖

Föregående

Intervju med mig i Allas!

Nästa

Glad påsk!

2 kommentarer

 1. Det kanske får bli en spännande skjutdörr 🙂 Jag tror det var på Husdrömmar där de gjorde “skjutdörrar” eller snarare en dörr satt på en skena, av gamla dörrar.
  Kul att rummet blev något nytt och oväntat, hoppas dottern kommer att trivas.

  • Eva Maria

   Så snyggt det låter med en skjutdörr av gamla dörrar! Det hade jag kunnat tänka mig. Nu har vi hittat något som heter “halvpardörr” som vi undersöker om det kan passa. Det är en vanlig dörr kan man säga, och sedan en smalare vid sidan av. Vår hantverkare ska återkomma med alternativ. Det går så långsamt fram men jag blir glad för varje framsteg – igår fick vi en ytterdörr och det kändes bra. Vi har bara haft en terrassdörr som ytterdörr och det har känts lite klent. Dottern trivs i det nya rummet och har bott in sig! En gardinstång kom upp igår också så det händer något varje dag 🙂
   Kram Eva Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén