Idag är det söndag och jag summerar veckan och taveltemat! Jag är nöjd och har även fått lite gymnastik på kuppen. De tavlor som jag saknat visade sig ha gömt sig längst in i ett källarförråd så jag fick tillämpa akrobatik för att komma åt dem. Kategorierna för sortering av tavlor blev följande: Hänga upp på väggen, hänga upp i sommarstugan (obs: ej förvara i sommarstugan), skänka eller återanvända ramen. Jag bestämde mig för att inga tavlor får bara förvaras, då kan de lika gärna skänkas och göra någon annan glad. Jag har även rensat på vår kyl o frys, gamla vykort från typ Kanarieöarna som var tre år gamla. Men att slänga dem är väldigt svårt! Bakom varje vykort är det vänner som tagit sig tid att skriva en hälsning till just mig. Så de fick en ny plats i en gammal fin chokladkartong! (Ja, och det här med gamla kartonger blir ett tema längre fram… en sak i taget och sakta i backarna nu!) 

Passande till taveltemat var att jag blev inbjuden till en konstutställning i helgen på Stora Råby i Lund. www.ateljerabygard.se Det är en jättefin atelje och så mysig stämning.  Man kunde fika där också. Jag vill också bli konstnär! Jag tyckte att eftersom jag nu varit så duktig och rensat ut kunde jag väl få unna mig att köpa något… så det blev en liten söt vas i vitlaserad keramik och en värmeljuslykta i vit porslinslera som släpper genom lite ljus. Inga skrymmande ting alls! Till utlottningen i konstklubben blev det ett större objekt, ett UFO som kan användas som bl a kruka eller skål utomhus.

[adrotate banner=”2″]

Och nu till nästa veckas tema! Den heta sommaren har varit ett hårt slag mot krukväxterna inne o ute. Vi har växter som står gulnade i fönsterkarmarna och framför huset ligger kolade växter i sina krukor. Jag har en väninna som har jobbat i blomsteraffär och hon säger att det värsta hon vet är vissnade växter i fönstren. När vi en gång skulle äta på restaurant gick vi och valde och valde mellan olika ställen, de flesta hade vissnade växter i fönstren och där ville hon inte gå in. Hon menade att om de inte kunde ta sig tid att sköta om blommorna hur var då maten egentligen? Det är klart att det ser inte så trivsamt ut att mötas av vissna växter.

Jag läser vidare i Rensa i röran och senast imorse läste jag nya tips och får inspiration. Att man ska klä sig i varma färger, t ex rött när man rensar ut. Då skulle man känna sig varm och det skulle vara lättare att skiljas från röran. Ett tips var också att spela rätt musik, inte för lugn och inte för poppig utan lagom. Det bästa var att göra en favorit mix att rensa ut till. Hm, får smälta det med musiken men en röd tröja ska jag väl kunna gräva fram… det finns ju fortfarande en del att välja på även om temat kläder har varit nyligen 🙂