Oj! Den här veckan har vårt hem blivit flera kilo lättare, för att inte säga ett ton lättare! Vi har sålt en av våra bilar, det var mycket skönt att bli av med den och nu är det luftigt på uppfarten. Under en period har vi råkat ha tre bilar pga att vi nu har en leasingbil via mitt arbete. Vi fick kontakt med en bilhandlare och det blev en mycket smidig affär. Vi hade säkert fått mer betalt för bilen om vi sålt den själva via en annons på Blocket men vi kände att vi inte orkade detta. Det tar ju mycket tid att svara på frågor om bilen och att vara hemma om någon vill provköra. Vi tycker att vi behöver två bilar men visst hade det varit skönt att klara sig med en bil eller ingen – kunna gå till jobbet, åka tåg eller buss på ett lätt sätt.

Idag har jag varit med en leverans till Erikshjälpens butik i Lund. Det var de gamla böckerna jag rensade ut vecka 33 samt kartonger med gammalt husgeråd, glas, en anslagstavla mm som fick åka till butiken. Det var skönt att släppa lite saker! Kanske någon ny spekulant blir glad för ett fynd 🙂 Jag fick hjälpa till att bära in sakerna i deras lager bakom butiken och det var en intressant syn… typ rätt mycket grejor!! Staplade lådor längs väggarna där det stack upp alla möjliga saker; julljusstakar, böcker, stolar etc. Det rådde febril aktivitet med sortering av inkommet gods och någon stod och diskade (för hand!) allt inkommet glas och porslin så att det blev fräscht innan det skulle ut i butiken. Läste på deras hemsida (se Länkar) att de sökte volontärer som vill jobba i butiken! Kanske inte något för mig just nu när jag själv försöker göra mig av med saker men visst hade det varit kul! Jag hade kommit hem med “fynd” varje dag 🙂

[adrotate banner=”2″]

Vad gäller de stackars kartongerna som fick sitt öde sigillerat förra veckan så har de nog vid det här laget återvunnits till ny pappersmassa. Det var befriande att köra iväg kartongerna till återvinningen men det var en kartong som jag inte kunde göra mig av med. Det var en Sindy-häst kartong som jag fick när jag var liten. Ja, och hästen har jag givetvis kvar också ifall någon undrar! Den leker barnen med när jag inte ser 🙂 En väninna tipsade mig om att jag kan ta ett foto på kartongen och sedan slänga den. Detta ska jag fundera på men det känns ju lite fånigt att inte kunna slänga den. Men jag har tagit ett foto i alla fall, ett steg på vägen!

Nu är det såhär att allt utrensande har gjort mig lite matt… så min man har föreslagit ett lugnare tema för mig nästa vecka, Säkerhet. Det innebär att man kan kolla igenom sitt hem vad gäller följande: (Med andra ord så blir det en lugnare vecka för mig men desto mer jobb för min man.)

  • Kolla batterier i brandvarnare
  • Se över låsen i huset, eventuellt smörja dem
  • Kolla larmet på bostaden, om man har ett larm, eller fundera på att installera ett larm
  • Kolla bilbarnstolar och att dörrarna i bilen är barnsäkrade
  • Se över placering för trådlöst nätverk, viss strålning kan vara skadlig
  • Köpa handsfree till mobilen pga av säkerhet och strålning
  • Gå genom placering av kemikalier så att inte barn kommer åt dem
  • Se över ventilationen i bostaden så att det är frisk luft inomhus

Jag vill avsluta med att tacka för det första inlägget på min blogg! Det gjorde mig jätteglad och inspirerad till att fortsätta! Källaren känns värre än någonsin och det finns en uppsjö av teman kvar…