Jaha, så har veckan med temat Filmer passerat mycket snabbt. Min man gjorde ett fint arbete med DVD-filmerna och jag gick igenom VHS-filmerna. Vi har väldigt många DVD-filmer, pga att vi tycker om att se på film, såklart. Men nu har vi gått över till att hyra istället för att köpa, men det är klart att vissa filmer är roliga att ha i sin samling (det förbjudna ordet – samling – rys). Vissa fina boxar, t ex Seinfeld-boxen med alla säsonger, alla avsnitt, är en favorit och en ögonsten i bokhyllan. Så vi lyckades bara göra oss av med 24 filmer, men alltid något. Jag har börjat samla till ett nytt lass till Erikshjälpen. Vad gäller VHS-filmerna så kände vi oss inte mogna att ta strategibeslut på att helt överge VHS. Vi har två VHS-spelare och många barnfilmer som barnen gillar. Så hela VHS-avdelningen fick i helgen flytta till sommarstugan… En del gamla VHS-band lyckades jag dock göra mig av med. Krafsade fram ett gäng dammiga band ur vårt gamla soffbord i källaren med allt mellan himmel och jord inspelat från TV. Det var bara att slänga.

[adrotate banner=”2″]

Och i det gamla dammiga soffbordet så flöt det fram diverse annat – typ 100 brädspel och typ 100 vinylskivor… så nu är nästkommande veckors teman inga problem! Precis innan jag satte mig framför datorn har jag lastat upp alla spel och pussel på köksbordet. Det är så man blir gråtfärdig. Inte över att man har samlat på sig så mycket spel men för att man aldrig tycker att man har tid att spela dem. Tänker att all den tid man lägger på att plocka och städa bland sina prylar kunde man lägga på att t ex spela ett spel. Om man har fyra stycken vill säga, och inte närmare hundra! En bråkdel visas här på bilden 🙂 Resten ligger utspridda i huset och ett gäng i sommarstugan. Spel hör ju på något sätt hemma i sommarstugor… eller? För efter man klippt gräset, målat stuprännorna och jagat ut alla mygg DÅ är det trevligt med lite Svälta räv!! (Nej, det lät som ett verkligt I-landsproblem, eller hur?!)

Nu har jag ingen aning om hur jag ska kunna göra mig av med några spel! Får försöka ta mig samman. Jag kan ju börja med de som inte är kompletta, dvs saknar spelpjäser mm. När jag tar upp ett spel som jag köpt och aldrig spelat tänker jag: Men tänk, det är kanske ett jätteroligt spel som vi kan spela imorgon. Det blir en tuff vecka. Och klockan är redan kväll, spelen kan ju inte ligga där när frukostmaffian kommer. Men jag har ju hela natten på mig! Och Även den längsta resan börjar med ett första steg! Det ordspråket passar vid utrensning tycker jag. Att ta ett litet område i taget så sakta når man målet.

Lycka till med dina spel!