Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 41 Musik (CD o Vinyl)

Igår var jag en sväng till Erikshjälpen, det blev ett bagage fullastat med saker! Bl a alla brädspel som jag lyckades sortera ut, jag blev klar halv två på natten. Snacka om att känna sig manisk. De brädspel som var trasiga eller inte kompletta får åka till återvinningen i form av papp, plast mm. Till Erikshjäpen fick jag också med DVD-filmerna, en säck barnkläder som jag glömt bort i ett hörn i källaren mm. Jag tyckte det passade bra att köra iväg det igår för idag kommer all försäljning i deras butik gå till insamlingen till Världens barn.

Denna veckas tema heter Musik och det innebär att gå igenom sina CD- och vinylskivor. Det kan också vara att man går igenom sin musik i datorn och mp3-spelare. I skrivande stund har vi redan sorterat vinylskivorna och de som vi lyckades skiljas ifrån fick åka med till Erikshjälpen. Vissa skivor kommer man kanske aldrig att lyssna på igen men de är helt omöjliga att göra sig av med pga nostalgin som uppstår bara man sneglar på konvolutet. Eller vad säger ni om Carolas Främling? Och Alphavilles första skiva Forever Young? De går ju bara inte att skiljas ifrån 🙂

Så nu är det CD-skivorna kvar. Vi har rätt många. Men det blir nog inte så många vi kan göra oss av med. Nu köper vi nästan aldrig nya CD-skivor eftersom vi lyssnar mycket på Spotify, det är kanon tycker jag.

[adrotate banner=”2″]

Imorse fick vi en färgglad reklamtidning från ett reseföretag. Vi har ju Nej Tack Reklam på brevlådan men nästan varje dag är det reklam inpetat i tidningen. Det är lite skumt egentligen att det är okej att ha det så. Men det gör mig inte så mycket, lite reklam kan vara kul att läsa. I den här resereklamen rekommenderades man att åka till Kanarieöarna om man var utmattad i vardagen. Det skulle vara lösningen: Om du är trött på vardagen med jobb, disk och dagishämtning så åk till två veckor till Gran Canaria – här blir du solbränd inte utbränd. Själv reser jag gärna men det är hemskt att det ska vara för att fly vardagen. Jag känner så ibland också men jag skulle vilja göra så att vardagen blir mer hållbar och trivsam. Hur blir det sedan när man kommer hem? Blir det verkligen helt rosa fluffigt och guldkonfetti i vardagen?

Trevlig helg och lycka till med Musiken! Du kan alltid spisa en skiva under tiden du gör jobbet 🙂

Föregående

Vecka 40 – Spel (Bräd-, dator-, tv-spel och pussel)

Nästa

Vecka 42 Elektronik

2 kommentarer

  1. Stina

    Alphavilles hela första skiva är den enda skivan från 80-talet som jag aldrig får nog av. Jag kan lyssna på den hur mycket som helst fortfarande, och kommer spara den både på LP och CD. 🙂

    • Eva

      Ja, jag älskar fortfarande den skivan! Tror det var bland de första skivorna jag fick, och den fick jag i julklapp. Jag minns att jag lyssnade på den och snön föll utanför fönstret 🙂 Ska lyssna på den på Spotify nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén