Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 5 10 saker (eller helst fler!)

I skrivande stund har vi premiär på att laga mat i lergryta. Jag fick den av min mamma i födelsedagspresent. Vi provar recept på kyckling i provencekryddor med lite rödvin. Om 50 minuter ska den vara klar! Spännande!

Det har gått bra med fotoutrustningen och grovsortering av gamla foton. Denna veckan har jag också lämnat in min systemkamera för rengöring (det var massa fläckar på de ljusa bilderna) och jag hoppas resultatet blir bra. Jag tyckte i alla fall att jag fick ett bra pris på 269 kr på Kamerateknik i Malmö. (www.kamerateknik.se) Jag återkommer längre fram med mer detaljerad sortering!

[adrotate banner=”2″]

I veckan har jag köpt en bok till barnen som jag inte kunde motstå: Välkommen till tippen! Det är en fint illustrerad/fotograferad bok som handlar om ett besök på återvinningsstationen. http://www.bokus.com/bok/9789150108484/valkommen-till-tippen/ Barnen tyckte den var rolig för de kände igen sig efter alla våra besök på tippen!

Eftersom jag är lite ringrostig efter julledigheten tänkte jag att det kanske behövs en kick-start denna veckan. Jag planerar en ny tur till Erikshjälpen med diverse saker, jag har redan samlat några saker som legat till sig. Jag provade ju varianten med 10 saker i höstas och det var verkligen effektivt. (se vecka 43)

Vi höres! Kram Eva!

Föregående

Vecka 4 Fotoutrustning

Nästa

Vecka 6 Reklam via mail och sms

4 kommentarer

 1. Solveig

  Hej Eva! Det är så inspirerande att läsa vad du skriver eftersom jag rensar själv. För min del började det med att jag hittade 63 (sextiotre….SEXTIOTRE!) par trosor i byrålådan när jag skulle plocka i ordning bland mina kläder i somras och efter det har tanken legat och grott och det har smårensats lite hela hösten. Min vision är att under 2011 befria mig från bla de kläder, böcker, CD mm som inte används och helt rensa ut vinyl, VHS samt gammalt studiematerial som jag inte rört på 10-15 år.
  Hjärnan blir lite lättare för varje dag som går och det är fantastiskt att märka att jag inte saknar det jag gör mig av med.
  Kämpa på nu!

  • Eva

   63 trosor, det är helt grymt!! Det måste vara någon form av rekord 🙂 Så roligt! Själv tycker jag att kläder är bland det svåraste att rensa ut! Jag tänker hela tiden att “det här plagget kan ju komma till användning t ex om jag ska på campingsemester…”. När jag får de tankarna försöker jag räkna ut sannolikheten för att jag A: kommer att åka på campingsemester B: om jag åker på campingsemester – kommer jag verkligen att släpa med mig det här plagget?! Svaret leder ofta till att jag kan rensa ut plagget i fråga. Men visst känns det befriande att rensa ut och jag håller verkligen med dig om att hjärnan blir lättare. Det är lite beroendeframkallande tycker jag, den känslan av lätthet. Ibland när jag känner mig vissen och omotiverad så kan jag gå ner i källaren och rensa lite så blir jag gladare! Frågan är vad man ska göra när man rensat färdigt?! Kämpa på du också!

 2. Stina

  Tack för inspirationen!

  Jag är tveksam om jag någonsin kommer rensa bland fotografier. Det är extremt många hemma och jag tror jag bara kommer bli sittande med dem och bli nostalgisk

  Att däremot rensa bland fotoutrustning och fixa till det man använder, är en bra idé. Det är väl så man ska tänka med alla områden man rensar; att det man sparar ska man se till att fixa till så det är i bra skick så man faktiskt kan använda det.

  Kläder har jag faktiskt lyckats rensa på ett bra sätt. Förut sparade jag allt möjligt. Men nu har jag kommit på att jag inte vill ha fula kläder även om jag campar exempelvis. Det blir i alla fall att man använder favoritkläderna. Det är ju ofta så att kläder man tvekar om är sådant som man i alla fall inte vill sätta på sig. Jag brukar rensa bort det om jag vet att jag hellre använder ett annat plagg.

  Kriteriet för att få komma in i, eller stanna i, min garderob är: Känner jag mig som mitt snygga och sexiga jag i det här? På det sättet sorterar jag bort alla plagg som känns lite fel, tantiga eller töntiga. Jag har haft en tendens att köpa lite för tantiga eller gulliga plagg tidigare, så det är därför jag lagt till det där med sexig. Jag menar inte att jag ska ha våpiga och överdrivet sexiga plagg, men man kan ha en dräkt som är tantig, eller så kan man ha en som är sexig. Detsamma gäller vardagskläder. Sitter det bra och man känner sig snygg i det så är det ett plagg som man bör behålla även om det bara används ibland. /Stina

  • Eva

   Det här med foton tycker jag själv är knepigt! Jag är inte så duktig på att fixa med fotona digitalt så än så länge gör jag fotoalbum, men det blir inte så många foton per år. Jag gör så att jag framkallar till barnen två likadana uppsättningar, t ex om vi varit på semester, sen sätter jag dem i album så att de får var sitt likadant. Och det här med att sätta in i album tycker jag är lite småmysigt, jag sätter mig vid bordet i vardagsrummet med lite ljus och te (och kanske en chokladbit!) och pysslar. Barnen tycker det är mysigt att bläddra i albumen sen.
   Men sen har jag ett dåligt samvete och det är två banankartonger på loftet… de är fulla med foton från när jag växte upp och jag har lovat min mamma och bror att sätta in dem i album. Tror det är är över 1000 foton! Det är en sån stor uppgift att jag inte har funderat klart över hur jag ska angripa den!! Någon som har tips här?
   Kul att du tänker så med dina kläder! Alltså, det stämmer ju helt klart! Jag vill inte heller gå i fula kläder även om jag campar, jag är också lite fåfäng här! Hm, det är nog bättre att slita på de kläder man gillar och när man köper nytt verkligen tänka till vad man trivs i för att undvika felköp. Jag har en hel del kläder som jag sparat för att ha när jag t ex arbetar i trädgården, eller målar, men jag gör inte så mycket av de sysslorna 🙂 Sen har jag lite olika stilar i min garderob – några strikta plagg för vissa situationer i jobbet, kontorskläder, något till fest, fritidskläder, myskläder och alldeles för många träningskläder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén