Nu sitter jag vid våra nystädade skrivbord. Mannen kände sig pressad och fick städa sitt också och det resulterade i en ommöblering av arbetsrummet så det känns mycket rymligare och ljuset kommer in bättre från fönstret.

Vintern håller i sig och idag har vi varit och åkt skridskor i Lunds ishall. Det var skoj och ishallen är mycket fin. Vi hade fått skridskor av vår granne som passade min dotter och hon har längtat efter att få prova dem. Mina egna gamla skridskor (20 år gamla?) har överlevt källarrensningen i höstas och det blev jag lite glad för nu! Det gick att svischa runt ett par varv med dem! Sen var det gott med korv med bröd också 🙂

Jag har hittat till café Barista i Malmö, de har så gott kaffe och det smakar extra gott när man vet att det är ekologiskt och Fair Trade. På deras servetter står det “Servetten är redan använd”, det var lite roligt tycker jag! Dvs den är gjord av 100% återanvänt papper. Jag brukar be om koffeinfritt kaffe eftersom jag har svårt att sova av vanligt kaffe men jag fick reda på att det var svårt att få tag på koffeinfritt kaffe som är ekologiskt och Fair Trade så det kunde de inte erbjuda nu. Man kunde få gratis kaffesump med sig hem som ska vara bra som blomgödning.
Sen blev jag glad igår också när jag skulle köpa nya badrumsmattor då jag lyckades hitta ekologiska från Borås Cotton. De var helt mjuka och sköna för fötterna också.

[adrotate banner=”2″]

Sedan 1 januari har jag fört kassabok för att se hur mycket vi lägger på livsmedel, jag är lite nyfiken på det. Jag har bokfört allt annat vi handlat också och jag måste säga att det är lite skrämmande… inte en enda dag har varit köpfri!! Om vi räknar bort mannens luncher så har vi haft två köpfria dagar. En effekt med kassaboken är att det tar lite emot att skriva in när man handlat något onödigt.

Kommande vecka tänkte jag sortera lite bland min fotoutrustning. Jag har haft mörkrum för många år sedan men det har bara blivit stående allting. Nu har jag insett att jag inte kommer att återuppta den hobbyn så jag ska rensa ut bland dessa saker. Sen har det kommit in damm eller något i min nuvarande kamera så jag ska försöka lämna in den på rengöring denna veckan. Jag vill också göra en grovsortering av gamla foton som ligger här och var. Jag har sedan länge inhandlat förvaringslådor på IKEA för detta ändamål men projektet har inte fullföljts.

Ha en bra vecka och njut av vinterkylan!