Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 3 Skrivbordet

Oj, det var hektiskt! Igår skrev jag en tenta (kandidatkurs nationalekonomi) så jag har varit helt fokuserad på den i två veckors tid. Nu är det över! I alla fall tills resultatet kommer… Men som det ser ut på skrivbordet efter den här pärsen! Det är helt klart läge att börja årets första tema med att rensa på skrivbordet och i hyllor och lådor i anslutning till detta. Mitt skrivbord har en tendens att verkligen svämma över. Och när det har svämmat över så att man liksom inte kan skymta ytan så förflyttar jag mig till köksbordet med mina böcker och papper. I höstas köpte vi en dokumentförstörare, det kändes lite onödigt i själva köpstunden men vi har använt den mycket under utrensningen. Nu i vår har jag som plan att börja rensa bland dokument så då kommer den att gå varm. Det som inte behöver strimlas får vi såklart lägga i pappersåtervinningen. Sen kan vi ju låna ut den om någon har behovet.

[adrotate banner=”2″]

Förut hade jag en teori om det här med ordning respektive oordning på skrivbordet. Jag var övertygad om att om det var ordning inuti ens huvud, dvs man var inte stressad, så klarade man av stöket på skrivbordet. Hade man däremot oordning inuti huvudet kändes det viktigt att ha ordning omkring sig och framför allt där man skulle försöka arbeta. Men nu känns det som om den teorin inte riktigt håller. Nu känns det som om det är oordning inuti huvudet och på skrivbordet. Men viljan att få ordning runt omkring sig kanske ändå kan vara ett tecken på att man är stressad? För just nu blir jag väldigt stressad av oordning!

I och med att jag har pluggat nu på hösten har jag inte hunnit med att läsa så många andra böcker, så nu är önskelistan lång! Jag ska fortsätta försöka låna de flesta på biblioteket.

Lycka till med ditt skrivbord!!

Föregående

Vecka 1 Gott Nytt År!

Nästa

Vecka 4 Fotoutrustning

2 kommentarer

 1. Solveig

  Jag är väldigt inspirerad av dig och är glad att du kommit igång igen efter julen.
  Hemma hos mig rensas det sedan ett tag tillbaka både bland kläder, matvaror, gamla mediciner, böcker mm. Projektet just nu är att kopiera över VHS till DVD.
  Lycka till!

  • Eva

   Hej Solveig! Så härligt det låter! Och nu känns det lite lättare när det vänder mot vår, lite ljusare och kanske lite mer energi att ta tag i saker. Vilket bra projekt att kopiera över VHS till DVD! Det kan vara minnen som går förlorade annars. Jag önskar dig Lycka till också, och jobba på! Ha en fin vecka! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén