Ser era börsar och handväskor också helt tjocka ut? Inte pga att det är massa sedlar i utan massa kvitton… och klubbkort, bonuskort som man sällan eller aldrig använder. Jag har gjort så att jag har en vanlig börs som jag alltid har med mig, sen har jag en lite större börs som jag förvarar klubbkort mm i. Så denna veckan ska jag rensa bland kvitton och kort! Alla kvitton som jag har sparat som inte har fått plats i handväskan ligger i en kakburk… får gå genom dem också.

Idag har jag skickat iväg en beställning på foton till Fuji Direkt (jag tycker deras framkallning är bra) och jag har sorterat i datorn bland filerna. Det känns så skönt med ordning nu! Jag har också fortsatt min uppgift att avregistrera reklam via sms och mail. Det är lite klurigt ibland och det verkar ta ett tag innan det slår igenom.

[adrotate banner=”2″]

Jag får tidningen Drömhem och Trädgård av mina föräldrars grannar som prenumererar på den. Det är en mysig tidning och i numret 12 från 2009 står det om en trend Wabi sabi. Det innefattar att man ska vara mer rädd om sina saker, inte slita och slänga. Det kommer från Japan och betyder “ödmjuk skönhet” och är motsats till överstimulans, röra och vräkighet. Det har paralleller med den amerikanska “shaker-stilen” som också handlar om att inreda och leva enkelt. Med en livsstil präglad av Wabi sabi skaffar man aldrig någon röra som måste rensas ut utan väljer saker med omsorg från början, få saker med bra kvalitet. (Det gillar jag!) Att se skönheten i det enkla och lilla är en träningssak enligt artikeln i tidningen. Det går att läsa mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Wabi-sabi Ska fördjupa mig i det!

Ha en skön Wabi sabi vecka!!