Nu har tiden rusat iväg igen, snabbt som om jag hade kanat fram på en oljefläck. Men jag har ändå rensat lite… det har ju blivit lite som ett beroende nu! Det ofrivilliga temat denna veckan är livsmedel i köket. Vi har varit kunder hos Middagsfrid länge och väl men har nu gjort ett uppehåll över sommaren. Jag tänkte att vi kunde äta upp alla linser som samlats i skåpen… tyvärr hade några insekter hunnit före! Typ lite läskigt med kryp. Så nu har jag rensat ut ur skåpen och torkat ur dem. Det känns fräscht! Och det var längesedan det blev gjort för jag hittade en del fornminnen bland mjöl etc med bäst-före-datum för väldigt längesedan. Jag visste om detta men jag har skjutit köksrensningen framför mig för jag vet att det är en riktig kraftansträngning. Nu ska vi planera våra matinköp bättre så vi inte behöver kasta så mycket. Vi har redan blivit bättre på t ex att äta rester istället för att kasta dem (eller rättare sagt: först lägga dem i en plastburk i kylskåpet i några dagar – och sen kasta dem!).

[adrotate banner=”2″]

I juni hade jag ett litet pryl-köpstopp. Det gick bra, inte hela vägen men jag är mycket nöjd med min insats. Det blev bara två prylar: 1 st CD-skiva och 1 st miniottoman (och vad är det?!). Vi var på XXXLutz, det nya möbelvaruhuset, för att titta och jag förälskade mig i en liten bänk med lapptyger på. Nu har vi den i hallen och sitter på den när vi tar på skorna. Det var ett helt onödigt köp men jag kunde inte motså.

Ha det härligt i sommarvärmen!