Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 1:2012 Strumpor

Har det hänt dig att du har en strumpa av varje men inget helt par? Det händer nog den bäste. Min strumplåda var ett ormbo. Varje morgon har jag lagt ca 3 minuter på att hitta ett komplett par som inte har hål. Nu har jag rensat i strumplådan vilket betyder att jag kan sova 3 minuter längre varje morgon 🙂 Och det är inte pga brist på sysselsättning utan för att effektivisera min tillvaro!

[adrotate banner=”2″]

 

 

Föregående

Gott Nytt År 2012!

Nästa

Vecka 2:2012 Miscellaneous

8 kommentarer

 1. Solveig

  Jag är så glad att du är tillbaka! Duktigt med strumporna! Och jag är så glad att någon annan håller på så att man får lite inspiration.
  Hos oss är all vinyl, makens samlingar med National Geografic och Svensk jakt borta nu. 25 års notkopior har sorterats upp i svarta pärmar märkta med etiketter utskrivna på datorn. (alla dubletter slängda) Projektet just nu är att strukturera hemmakontoret med allsköns tidskriftsamlare och små IKEA-lådor – givetvis med “dataetiketter” för det riktigt “stränga” intrycket. 6 flyttkartonger tomma pärmar som vi förvarade på förrådet har nu blivit 2 och i morgon besöker vi både soptippen och Erikshjälpen för dumpning. Kämpa på!

  • Eva

   Hej igen! Så roligt att höra din röst! Jag har haft en radioskugga under senhösten och julen. Jobbet har tagit mycket tid i anspråk och bråten fick också lite semester! Så duktiga ni är! Jag har gått igenom vinylskivorna i två omgångar men kan inte göra mig av med dem även fast jag vill. Det är nog egentligen minnena som är kopplade till varje skiva, t ex Alphavilles Forever Young fick jag i julklapp och jag minns att det snöade så vackert den dagen och jag lyssnade på skivan precis varje minut av dagen. (Som sagt jag har svårt att göra mig av med saker… 🙂 Att åka till IKEA och handla förvaring är något av det bästa jag vet! Etiketter förenklar livet också. Kul att ni också kör till Erikshjälpen – jag gillar dem, i Lund är de alltid trevliga och så känns det bättre att sakerna får ett “hem”! Nu fick jag också ny inspiration och jag hoppas vi hörs igen! Kämpa på du också!

 2. K

  Inspirerande blogg!
  Jag har hållt på att rensa i flera år. Ja mer än 10 år sedan är det jag gjorde min första rensning. Men det är en process. För mig en lååång process.
  Nu är det mer finlir som gäller. Men visst finns det att rensa. Man lyckas ju på något sätt bli mer mer saker hela tiden… Har gjort mycket på senare tid för att stoppa inflödet av saker i mitt hem. Ja, skönt när man är påväg åt rätt håll!

  • Eva

   Hej! Jag läste på din blogg och vad det låter kul att ha grannar med samma intresse! Har ni haft loppisar tillsammans? Det är intressant för jag har ibland känt att andra kan bli provocerade när jag börjar prata om att konsumera mindre så jag har tonat ner mig lite. Jag använde tygblöjor till barnen och fick lite negativa kommentarer ang det av omgivningen, det kändes märkligt. Det är som att vissa går i försvar och menar att vi måste köpa saker för att hålla samhället igång. Det är sant till en viss del men det känns som vi inte kan bygga ett samhälle på att konsumera dåliga produkter som förbrukar planetens resurser.
   Låter mysigt med finliret! På vissa områden har jag nog också kommit till den nivån, t ex i hallen där jag brukar försöka hålla ordning och förvara endast det som är aktuellt för säsongen och dagens tidning.
   Ha det bra och hälsa dina grannar!!

 3. K

  Jodå, visst finns det många som blir provocerade av hur man lever !!
  Jag hade också tygblöjor till min dotter, men fick mest positiva kommentarer om det, MEN de flesta skulle inte välja det själva eftersom det är så omständigt (enligt dem som inte provat)… Så fick de byta blöjor mycket längre tid också, då barn med tygblöjor oftast vänjer sig av med blöja tidigare – inte alls omständigt om man frågar mig!! 🙂 Jag ärvde ett gäng formsydda blöjor (inte varianten man viker alltså) men de räcker oftast bara till 1,5 barn (och ett barn hade ju redan slitit på dem, så mitt barn var den där halvan…), så när jag behövde nya sydde jag mig ett gäng av bomullstyg och gammal frotté jag fick till skänks. Fungerade utmärkt!

  Något jag märker att en del blir provocerade av är att jag inte jobbar så mycket. Att jag inte behöver jobba så mycket är ju ett resultat av mitt sätt att leva, men folk ser inte alltid helheten… De säger “Åh, jag skulle vilja byta med dig” och sånt… Men jag är övertygad att om de bytte med mitt liv så skulle de snart börja ändra på mitt liv…! 😉
  Jodå, just nu så “jobbar” jag en del ändå… För jag håller på att bygga upp ett eget företag (butik). Och det utan lån, vilket man inte yppar för vem som helst, för detta är också provocerande fakta.
  I butiken säljer jag bland annat loppis – JA! Jag gillar när saker kommer till nytta igen! 🙂 Så grannarna lämnar in sitt “rens” här hos mig. Vilket gynnar alla parter – de har nära och bra att bli av med sitt “skräp” och jag kan tjäna mig några kronor och den som söker något kan köpa det billigt hos mig, då jag inte behöver ta så höga priser eftersom det inte kostat något i inköp. Sämre jobb kan man ha!

  Tack för tipset om kläder-ättika!
  Jag fick ett liknande tips från annat håll, fast jag undrar om de inte tömde ättikan i tvättmaskinen… Får ta och kolla upp detta!
  Tänkte ta en sväng så med mina träningskläder, för de har ju en förmåga att ha lite lukt kvar efter tvätten.
  Är det bara bra mot oönskade lukter, eller för annan rengörning med? Typ fläckar och sånt?

  Ha en fin vecka!

  • Eva

   Aha, så intressant om ditt arbete! Jag upplever detsamma. Jag har ett eget företag inom friskvård (har dock inte kommit igång så bra som jag önskat) och är jag delägare i ett annat företag (som går bättre vilket beror på andras förtjänst också!). Räknar jag samman all tid blir det kanske att jag arbetar halvtid men jag har i princip inga bestämda arbetstider vilket ibland är svårt att förklara. Tidigare satt jag hemma och arbetade men nu har jag hyrt en plats på ett kontorshotell och det har blivit ett lyft. Jag har fått bättre rutiner och att jag har lärt känna många trevliga personer i samma situation som också sitter där och arbetar. Härliga kreativa personer och det blir en hel del intressanta diskussioner i fikarummet 🙂 Fördelen för vår familj har varit att barnen inte behöver vara så länge på dagis och att de kan vara lediga alla lov, t ex hela sommarlovet. Det är livskvalitet för oss, de växer ju så fort så man vill hinna umgås med dem!! Jag tänker att barn, även om de trivs bra på sina dagis/fritds, behöver koppla av och göra ingenting, ja som man sjäv behöver ibland.
   Så mysigt med en Loppisbutik!! När jag var liten drömde jag om att ha ett antikvariat med böcker. Jag såg framför mig hur jag satt i en öronlappsfåtölj och drack varm choklad och läste böcker när det inte var några kunder i butiken. Den drömmen har jag faktiskt kvar! (Men jag skulle nog ha svårt att skiljas från någon bok 🙂 (Och att dricka litervis med varm choklad kanske inte är så nyttigt i längden:-)
   Ang ättikan så tror jag inte den tar bort fläckar, men jag har läst att ättikan kan stärka färgerna i plagget så att de får lite “nytt liv”.
   Detsamma till dig, ha en fin vecka!/Eva

 4. camilla

  Min lösning på socksinglarna är att, så ofta det är möjligt, tvätta matchande par sockar och sedan hänga dem sida vid sida på tork (har ingen torktumlare). T o m min tvättvikarfientlige sambo parade ihop sockarna när han tog ner tvätten (“det var ju så synd att inte para ihop dem, när du hade hängt dem så fint bredvid varandra”).

  • Eva

   Så gulligt av din sambo 🙂 Ja, det kan vara en lösning, för hos oss reser socksinglarna (så fint namn!) runt i huset och ofta ensamma in i tvättmaskinen. Det är nog det bästa att inte tumla sockar, jag tycker att de slits och krymper, så jag hänger också upp dem på en torkställning. Ha en fin dag! Kram Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén