Den här veckan fick bli miscellaneous! Det ordet betyder ju diverse och låter lite roligare! Julen dansades ut och garderoberna fick en genomgång samt hallen som är ett konstant kaos. Hallen blev inte mycket bättre men den befriades från skräp. Vår hall fungerar som ett levande delta, dvs sakerna strömmar in genom hallen och vissa fastnar längs kanterna.

Jag är inne i en läsperiod och har läst ut True Wealth av Juliet B Schor. Den var mycket bra och jag blev sugen på att läsa hennes andra böcker. Om du ska läsa den och tycker den är mastig i början, så fokusera fr o m kapitel 4, då blir boken av mer praktisk natur och mycket motiverande. Det är synd att den inte finns översatt till svenska. Jag kan engelska såklart, men det blir ändå vissa ord och sammanhang som inte riktigt kommer på plats hos mig.

Sen var vi en sväng på biblioteket och lånade ett helt berg med böcker och jag lånade Att köpa lyckan av Ann-Britt Aldeman till mig. Det var en riktig sträckläsare! Ann-Britt berättar så öppet och genomtänkt om det hon har gått igenom. Den innehåller så många aspekter; den psykologiska sidan hos huvudpersonen men även hur samhället fungerar kring shopping. Hon skriver i boken hur vanligt det är med köpberoende men hur lite kunskap och hjälp det finns att få. I USA har man börjat forska om det. Boken står under kategori Biografier på biblioteket men borde stå under Rysare.

[adrotate banner=”2″]