Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 5:2012 Vaser

Söndag kväll och vi väntar på att Wallander-filmen ska börja i TV:n. Jag är nöjd med veckan och jag lyckades med hyllprojektet. Det blev en mysig hörna för massagebänken!
Plus att det blev flera kassar med gamla tidningar till återvinning och en kasse böcker till Erikshjälpen. Så luftigt det blev!!

Och nu över till temat för vecka 5. Jag började observera att vi har väldigt många vaser i vårt hem. Jag tror det grundar sig på att jag en gång önskade mig en vas i present, så helt plötsligt kom alla med vaser. Nu öppnade jag skåp och gick runt i huset och inventerade. Resultatet blev 27 vaser inklusive en golvvas av glas av modell större. Den gömde sig på toaletten i källaren där den stod med några dammiga plastblommor. Hur många vaser har du? Jag radade upp alla vaserna på köksbänken och fick hjälp av övriga medlemmar i familjen att välja ut några som vi kan skänka. Vi lyckades sortera ut 9 st. Så nu har vi bara 18 kvar… det låter mycket kanske men vaser är lite luriga. Det finns ju så många olika typer och storlekar och man vet aldrig när man kan få en bukett som behöver just en sådan vas. Lycka till med dina vaser! Har du ingen vas kanske du ska köpa en vas denna vecka. Köp den helst på loppis eller Erikshjälpen – då kanske det blir en av våra 🙂
 

 

[adrotate banner=”2″]

Föregående

Vecka 4:2012 En bortglömd hylla?

Nästa

Vecka 6:2012 Kylskåpsmagneter

4 kommentarer

 1. K

  Åh, vilken hörna det blev!! Myyys!
  Huu…hur många vaser jag har…har jag ingen aning om, men nu blev jag nyfiken! Får kanske inventera det snart!
  Tack för inspirationen!

  • Eva

   Tack! Kul om du inventerar dina vaser! Jag har hittat en liten vas till som gömt sig i ett fönster bakom en gardin…
   Kom på att man kan ju spara dem och sedan ge bort dem när man ska på kalas med en bukett.
   Man kan också fylla dem med sand och en liten snäcka och ha ett värmeljus i.
   (Eller så är det bara ursäkter så att jag slipper göra mig av med dem!)
   Lycka till med dina vaser!

 2. OJ så många vaser! Själv har jag nog bara…en! En låg Alvar Aalto som är utmärkt till små tulpaner eller andra små buketter.

  Visst har jag ibland saknat vaser (har gjort mig av med några då och då…) men – har väl inte tillräckligt ofta fått blommor för att jag ska se till att ha ett ansenligt förråd!
  Kul läsning!

  Hälsn/ B

  • Eva

   Aha! Det är imponerande att bara ha en vas. Tänk om jag kunde ha det! Det skulle vara en befrielse! Men jag tänker att den vasen du har (jag vet hur den ser ut) är en bra all-round vas som passar till de flesta buketter!! Plus att den även kan användas till en skål vid behov, eller hur? Sen kan man alltid låna av grannarna om behov skulle uppstå, t ex om man fyller jämt eller så. Hm, får nog försöka sortera ut några till 🙂 Så intressant din blogg är! Läste precis om att undvika plasten. Det försöker jag också tänka på. Nyligen bytte vi ut alla våra plastskålar som vi använder till matlagning/bakning till stålskålar från IKEA. Vet inte vilket som egentligen är bäst ur tillverkningssynpunkt men stålet borde väl vara bättre vid själva matlagningen, vad tror du? Till sallad är det fint med trä- eller glasskålar. Ha en fin dag! Hälsningar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén