Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 16:2012 Livet i flyttkartonger

Nu har ni kanske undrat var jag har varit? Det undrar jag också … det har varit lite hektiskt senaste tiden. Vi har bestämt oss för att flytta till området där vi har vår sommarstuga och vi har köpt ett hus där, efter att sedan i höstas tittat på 27 st hus i området. Nu har vi handlat flyttkartonger och nu börjar utmaningen på riktigt. Alla saker, dvs de som vi har kvar efter snart två års utrensing, ska packas ned i dessa kartonger. Jag som person tänker ofta i bilder (visuellt tänkande tror jag det heter) men just denna bilden av våra saker i lådor har jag svårt att framkalla i min hjärna. Hur ska det gå till?! Vi har ju som sagt rensat mycket men det är ändå väldigt många saker kvar i vårt nuvarande hus som har två våningar + källare. Det ska bli en intressant utmaning. Vi flyttar endast 3 mil så en del kan vi köra i bilen mellan varven. Och det nuvarande huset ska säljas vilket innebär lite homestyling! Det tycker jag är kul och jag förstår att vi kommer aldrig att ha haft så fint hemma som nu när vi flyttar 🙂 Och komiskt är också att sommarstugan som inte ville sälja sig, tänkte vi använda som mellanförvaring men nu troligtvis kommer att hyras ut… vilket innebär att två hus ska bli ett! (Hjälp, jag som har svårt för kaos!)

Vi har pratat ganska länge om att flytta men har inte riktigt kunna fatta beslutet, men nu föll det liksom på plats. Jag tänker att jag kanske lite undermedvetet förberett mig på flytten genom att rensa igenom alla saker för att en flytt skulle bli lättare?

Jag, Solveig och Birgitta (min utrensar-kompisar på nätet, se kommentarer under förra inlägget!) har diskuterat om att rensa ut brev och vykort. Jag tycker det är det svåraste området men de har gett mig mod i frågan! Tack så mycket! I samband med brev vill jag tipsa er alla om en film som jag tycker mycket om: Den heter Breven från Otar. http://www.imdb.com/title/tt0336264/
Det är en varm film om en gammal kvinna som lever sitt liv genom sin sons brev. Jag såg den första gången på bio och blev berörd av historien och den har också humor i sig vilket gör filmen levande.

Jag hoppas vårsolen lyser lite på er! Kram Eva

Föregående

Vecka 12:2012 En egen vrå!

Nästa

Vecka 17:2012 Homestyling

2 kommentarer

 1. Kristina

  Har precis hittat till din blogg via länkar från andras bloggar, så sjukt kul för mig som nu har massor att läsa igenom i arkivet 🙂
  men ang. livet i flyttlådor och att flyttfirman gärna får köra vilse med grejjerna, vi är också på väg att flytta och håller på med Stora Utrensningen. Häromdagen blev det översvämning på gården och jag kom på mig själv med att hoppas att även källarförråden blivit översvämda så jag kunde slänga allt och slapp packa och ta med det! Det var verkligen en wake up call till att vi har för mycket prylar, att jag hellre önskar att de blev vattenskadade! Så nu ska här ske en rensning av rang, vad är det för vits att flytta saker från förråd till förråd!

  • Eva

   En översvämning! Usch, det låter obehagligt! Men jag förstår verkligen din känsla av att problemet med för många saker löser sig av sig självt…
   Det är skönt att höra från dig med samma uppgift framför sig! Nu har vi kört ett lass med 70 flyttlådor till sommarstugan. Men det är lite synd att de
   ska stå där men vår plan är att vi ska rensa ut dem och inte ta med till nya huset. På så vis får vi lite tid att mellanförvara. Förra flytten för 7 år sedan
   var hemsk när vi packade upp låda efter låda med bråte… det ska inte bli så nu!! Lycka till!! Hör gärna av dig och berätta hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén