Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 17:2012 Homestyling

Flyttkartongerna fylls snabbt men det märks inte så mycket runt omkring. På onsdag kommer mäklaren med fotografen och ska ta säljande bilder. Jag är stressad över detta! Hur ska det gå?! Jag har packat undan de flesta sakerna som inte fyller någon funktion i vårt hem, vi ska ju bo här i två månader till så allt kan ju inte packas ner. Skrämmande att upptäcka hur lite man egentligen behöver… Vi har dessutom kört till Erikshjälpen i Lund en dag denna veckan med en bil full. Alltid lika härligt!

Kanske kan man be flyttbilen köra vilse med alla kartonger så man slipper all bråte?
Är det förresten någon som känner till en bra flyttfirma i Malmö-trakten?

Föregående

Vecka 16:2012 Livet i flyttkartonger

Nästa

Vecka 19:2012 Mycket på tapeten!

8 kommentarer

 1. A

  Hej!

  Jag tänker att du besvarar frågan själv när du skriver att du har packat ner saker som inte fyller någon funktion, samt lite skämtsamt att flyttbilen ska köra vilse. Kanske kan du ge bort dessa saker redan idag? Då slipper du ju packa upp dom igen i nya huset, för risken är nog stor att de inte används där heller då?
  Hoppas det blir fina bilder av huset!

  • Eva

   Ja, alltså det är helt märklig. De kartonger jag har packat, ca 30 st nu, har jag inte behövt öppna och jag skulle klart kunna leva om de försvann! Kökssaker och arbetsrummet har jag inte packat ännu. Funderar på att gå igenom lådorna igen och plocka ut och skänka saker, i alla fall en tredjedel till att börja med. Den 15 juni får vi huset så då ska jag försöka lägga ut några bilder!

 2. På vilket sätt är det skrämmande…? Nu måste du berätta jag blir så nyfiken?

  Idag när jag städade kände jag sådan lycka av att “allt” var på sin plats och att det inte var grejer i vägen!

  GÖR DIG AV MED BRÅTEN istället för att önska att den stackars flyttkillen ska köra vilse! Det hörs ju tydligt att du inte vill träffa på bohaget eller sakerna igen!
  VARMT lycka till med fortsatt rensning och flyttning!!!

  • Eva

   Igår kastade jag min sockerbitssamling. Det satt långt inne och jag trodde aldrig jag skulle kunna slänga en samling men jag lyckades. Sockerbitarna samlade jag när jag reste med mina föräldrar när jag var liten. Det har varit roligt att ta fram dem och titta på dem men de hade faktiskt blivit lite “inpyrda” och vissa påsar hade börjat läcka… Jag slängde också en liten vävstol jag hade när jag var liten. Det som är skrämmande är nog att jag är rädd för att bli utan historia. På något sätt tror jag många minnen sitter i sakerna. Men vi har många foton också, massor!! Och dem kan man ju titta på. Men jag ska fortsätta kämpa!!! Jag vill absolut inte fylla ett nytt hus med bråte! Nu ska jag tänka på dina ord när jag ger mig på nästa område.

  • Eva

   Ahaaa!! Nu ser jag din utmaning 🙂 Jag undrar om jag vågar svara… men jag gör ett försök!

 3. Rosmarie

  Jag tyckte din önskan om att flyttbilen kunde köra vilse var jätterolig. Du kan ju råka ge dem adressen till Erikshjälpen….;) hihi. Vi borde själva titta efter ett mindre hus utan klädkammare, köksförråd och förråd under trappan, fast uteförråd kan ju vara bra ändå…

  • Eva

   Hm, det är en bra idé att lämna adressen till Erikshjälpen… de hämtar ju själva förresten! Då behöver vi kanske ingen flyttfirma?? Det behövs en del förråd till julpynt, tält, sovsäckar och annat. Många nya hus vi har tittat på saknar ordentliga förråd. Men det är så klart bra att anpassa sig så att man inte samlar på sig för många saker! Det får vi göra nu i vårt nya hus. Där finns bara två loft och det ena ska vi ha som hobbyrum. Uteförråd är viktigt till cyklar och annat! Kramar till dig Rosmarie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén