Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 19:2012 Mycket på tapeten!

Det händer mycket när man ska flytta. Igår fick barnen komma på besök i sin nya skola. Hela familjen var nervös även om vi föräldrar försökte dölja det efter bästa förmåga och hålla skenet uppe. Jag gick med sonen till hans nya klass och jag insåg vilket stort ögonblick det är att ensam gå in i en ny klass där tjugo andra barn tittar nyfiket på dig. Han gömde sig bakom mig så jag och fröken fick lirka lite och till slut gick han in i klassrummet. Men vi hade inte behövt vara nervösa för vi fick ett fint och varmt välkomnande. De hade skrivit hans namn på tavlan och barnen vinkade och sa Hej. På rasten ville barnen lära känna den nya pojken och det tog inte lång stund innan han fick frågan om han ville vara med och leka. Barnen i klassen var väldigt snälla och omtänksamma. Det kändes fantastiskt att första dagen gick så bra! Att barnen ska byta skola tycker jag är det svåraste med hela flytten.

Sen håller vi på att vrida ut och in på hemmet och fortsätter packa i lådor. Vi har varit och köpt 40 lådor till, de förra 40 tog slut… Imorgon ska vi hyra det största släpet på Statoil och köra så många lådor vi kan till mellanförvaring i sommarstugan. Denna lösning i och med att huset visas första gången i helgen så då ska det ju vara låd-fritt helst. Vi har även rensat mycket och kört en gång till Sysav med elektronik-avfall och ytterligare en gång till Erikshjälpen. Min mamma undrar om det aldrig tar slut varje gång vi varit där. Ja, jag undrar också det i mitt stilla sinne.

Och igår när familjen gått och lagt sig sprejade jag ugns-rengöring i ugnen som fick verka över natten. Idag gick jag upp kl 6 och gjorde klart, det blev fint! Det är inför husvisningen, annars har vi nog bara städat ugnen en gång på de 7 åren vi har bott här. Fy, så inpyrd den var och den har vi lagat mat i!

Till slut vill jag bara tipsa om en favorit-pryl som vi har! Det är en ficklampa utan batterier som man vevar upp energin i. Den är väldigt bra och lyser bra. Sonen fick den i present när han hade kalas.

Ha det fint så hörs vi igen! Kram Eva

Föregående

Vecka 17:2012 Homestyling

Nästa

Vecka 20: Flyttkartonger del 1

4 kommentarer

 1. Vad fint att det kändes bra med den nya klassen. Mår barnet bra så mår mamma och pappa också bra!
  Då känns ju mer eller mindre prylar som en futtighet – det viktigaste vi har är ju barnen och deras mående.

  Fortsatt lycka till med husvisning, rensning, inflyttning mm mm…!

  • Eva

   Tack så mycket Birgitta! Ja, så är det verkligen. När barnen mår dåligt blir allt annat oviktigt. Vår pojke har varit ledsen över flytten men nu känner vi att det har vänt lite. Några kompisar ska komma och hälsa på eftersom vi bara flyttar 3 mil (men det känns långt för små personer!). Vi väntade med att berätta det för barnen tills allt var bestämt och att vi tillsammans kunde åka och titta på huset vi köpt. Då var det lättare att själv förklara varför vi skulle flytta och de fick en bild av det nya. Sen har vi varit och provlekt på lekplatsen i det nya området och kört runt lite med bilen och visat dem. Det stora plusset nu är att vi kommer att bo väldigt nära farmor och farfar. Lycka till du också med rensningen! Kram Eva

 2. Maria Lavander

  Hej
  Om du vill rengöra ungen miljövänligt fungerar det jättebra med såpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén