Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Lucka 7 – Brandvarnarna

Godmorgon! Eller idag blev det sovmorgon, klockan har hunnit bli halv lunch. Det blev lite sent igår efter showen Ägd på Malmö Arena. Jag är jätteglad för att vi gick och såg den. Den var mycket bra och de ringade in precis det där jag går och funderar på med vår överkonsumtion, miljö och vår ekonomiska framtid. Det var allvarliga ämnen som behandlades men förpackade i glansigt papper av humor. Vissa saker hade jag dock svårt för att skratta åt, som till exempel det här med att det finns ingenting som är “billigt”. Någonstans uppstår ändå en kostnad. Det behöver inte vara i form av kronor och ören utan det kan vara i form av djur som lever så stressigt, på liten yta och fullproppade med anitbiotika för att vi ska kunna köpa billigt kött.

Innan showen träffades jag och min väninna på Emporia som ligger granne med Malmö Arena, för att äta en bit mat, och där kunde vi konstatera att det nog var besöksrekord. Jag har aldrig sett så mycket folk med kassar tyngda med julklappar och kläder. Så det blev en kontrast att sedan gå in och titta på Ägd!

Från det ena till det andra så vill jag berätta att det här med att rengöra ugnen med såpa blev en uppenbarelse för mig! En riktig ugnslycka! Alltså, så lätt det var och det blev så rent! Jag är så glad att jag slipper att någonsin mer använda de hemska kemikalierna till ugnen. Jag bara smorde in hela ugnen i den gröna såpan och vred på till 100 grader. Sen började det mycket riktigt bubbla i såpan och jag lät det bubbla ett tag för att det skulle få effekt, kanske en halvtimme. Sen öppnade jag ugnen och drog med en sån skotte-svamp och smutsen bara lossnade! Jag fick ropa på familjen för att visa miraklet.

Vilken ugnslycka!

Vilken ugnslycka!

Idag är det andra advent och vi ska ta ett varv och kolla batterierna i brandvarnarna. Det är bra att göra det nu när vi tänder ljus. Så det får bli dagens lucka!

Klistermärket på dörren!

Klistermärket på dörren!

Kramar Eva Maria

Föregående

Lucka 6 – Hallen

Nästa

Lucka 8 – Julkort

5 kommentarer

 1. Ååh! wow vilken blank ugn,dags att skrubba min med tror jag. Hoppar på kalendern lite såhär i efterhand. 😉 kram *piah*

  • Eva

   Hej Piah! Kul att höra ifrån dig! Hoppas allt är julmysigt med dig! Kramar Eva Maria

 2. Brandvarnaren var det, ja. Den hade jag helt glömt bort!

 3. Josefin

  Wow! Vad kul att det blev bra! Var det svårt att få bort alla såp-rester när det hade bubblat klart?
  Kan även tipsa om att blanda såpa med vatten i en spray-flaska! Det slår alla rengöringsmedel man köper.
  Tack för kul julkalender.

  • Eva

   Ah, så smart med såpa och olja i en sprayflaska!! Det ska jag fixa! Det var inte så svårt att få bort såp-resterna men jag hade tagit alldeles för mycket såpa så det blev lite kladdigt. Det behövdes inte alls så tjockt lager för att smutsen skulle lossna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén