Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Vecka 20: Flyttkartonger del 1

Förra onsdagen hyrde vi det största släpet på Statoil och lastade in flyttkartonger del 1. Hur kunde det bli 70 st?! Jag har packat en kartong då och då med saker som kan mellanförvaras (dvs saker vi egentligen inte behöver i vårt dagliga liv). Mannen som vek dagen till detta och snällt körde och hyrde släpet visste inte riktigt innebörden av kartongmängden. Jag sa att vi kunde köra några kartonger på onsdag till sommarstugan men att han kunde hyra ett rejält släp så får vi med lite annat också. Ur källarmörkret bar vi fram kartong efter kartong och snart var släpet fullt. Min man såg ut som ett levande frågetecken och blev inte gladare allt eftersom dagen gick. Då jag noga skrivit på varje kartong vad de innehåller räknade han snabbt ut att av dessa 70 kartonger tillhörde ingenting honom.
– Jo, faktiskt så har jag packat ner dina skidbyxor i en av lådorna kunde jag skamset klämma fram.

Fy, detta var att komma till insikt. Att liksom se kartongerna så tydligt framför sig. Men så skönt för nu ser vårt hem rätt normalt ut!! Och inför visningen av huset blev det superordning! Mäklaren trodde inte sina ögon. Detta skulle vi gjort för länge sedan. Kartongerna kunde man kanske förvarat på Shurgard. Jag undrar vad det kostar att förvara 70 kartonger där? Jag kan i hemlighet lagra kartongerna där och säga att jag kastat dem…  

Men arbetet med kartongerna har belönat sig för det har varit två budgivare på vårt hus redan efter två visningar så förhoppningsvis skriver vi kontrakt imorgon. Det känns väldigt skönt.

Nu återstår bara en liten uppgift. Någonstans i någon av dessa 70 kartonger ligger mitt USB-minne med dokument som jag skulle behöva rätt så snart, typ nu. Det är bara att börja leta…

Föregående

Vecka 19:2012 Mycket på tapeten!

Nästa

Green Matmarknad i Malmö

4 kommentarer

 1. Oj vad duktig du har varit!
  Maken har förstås varit duktig också.

  Hoppas att du hittar USB-minnet fort. Man brukar känna på sig var man packat ner saker om man bara får kika lite i lådan…

  • Eva

   Tack så mycket! Då känner jag mig duktig! Ja, maken är duktig också. Idag ska han rensa ut i sin garderob och sina böcker och köra till Erikshjälpen där vi nu är stammisar 🙂 De är väldigt gulliga där när vi kommer och lämnar.
   USB-minnet har jag inte börjat leta efter… känns som att leta efter en nål i en höstack! Men jag väntar på en regnig dag!
   Vi hörs! Kram Eva

 2. Solveig

  Vad du har jobbat på! Lite intressant det där att inget av makens grejor var nedstoppade… Frågan är då om det bara är du och barnen som har en massa prylar eller om det är så att han inte varit med och engagerat sig? Det finns säkert miljoners grejer kvar som är hans. Det är kanske bara det att de är så “viktiga” och används “så mycket” att de måste ligga framme/finnas kvar. (Talar av erfarenhet här).
  Smart att märka lådorna väl.
  Jag brukar roa mig med att se på Extrema samlare på TV3 och förfäras över när de hittar döda katter under gamla kartonger och matrester (gärna toppat med 5000 dockor och 3000 handväskor också) och då känner jag mig ändå ganska ordningsam. Mitt eget nya projekt är att Pdf:a mina noter ( vi talar många pärmar). Det känns tryggt att de “finns kvar” men de behöver inte finnas i den fysiska världen.
  Kämpa på! Lycka till med flytten!

  • Eva

   Hej Solveig! Tack för berömmet! Det blir man alltid glad av 🙂 Ja, det är ett mysterium med mannens saker. När jag funderar närmare på det tror jag det beror på att han har två egna rum; garaget och verkstaden. Så dessa rum lär bli specialuppgifter inom flytten. Där finns mer skrymmande saker som svarv, takbox, tågbana (många meter!), gamla datorer, sladdar (många meter!), gitarrer.
   Jag såg Extrema samlare för första gången förra veckan! Det var det värsta jag har sett någonsin!! Jag kände mig också “extremt ordningsam” jämfört med dem. Jag mådde illa när jag såg möss springa bland sakerna. Det var en tant som beställde mängder från TV-shop och sen aldrig öppnade kartongerna. Vi har inte TV3 men jag kan se det på internet. (Ny sysselsättning!) Barnen tittade också men de blev helt skärrade och trodde det var en skräckfilm från ett spökhus 🙂 Men jag tycker att den engelska titeln Hoarders är intressant, mer som att hamstra. Det ordet tror jag inte riktigt vi har på svenska? Lite så negativt laddat ord tror jag.
   Så duktig du är som lägger över dina noter till Pdf! Det låter som ett stort projekt men när du är klar kommer du att vara jättenöjd!! Det är en säkerhet att ha dem på Pdf också.
   Lycka till du med! Kramar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén