Inspiration att rensa ut i ditt hem!

Sorterat gamla brev!

Det tog lång tid att komma igång med att sortera breven! Det har stått på mina tema-lista i över två år. Nu laddade jag för att ta itu med det och nu har jag genomfört det. Det var spännande att gå igenom alla gamla brev. Jag blev förvånad av mängden brev från vissa brevvänner, t ex min vän Doris i Tyskland som jag brevväxlade med under några år. Från henne hittade jag 50 st brev! När jag satt och läste några av breven blev jag nyfiken på vad hon gör idag och jag hittade henne på internet och mailade en hälsning – och hon svarade! Det kändes roligt.

Först sorterade jag alla brev i högar efter avsändare eller kategori om det var julkort och annat. Av julkorten sparade jag bara de med foton. Sedan funderade jag på vilka brev jag skulle behålla och vilka jag ville kasta. Jag hade tänkt kasta många brev men kände att det var väldigt svårt! Så istället sparade jag de flesta och gjorde buntar med fina band.

Buntarna förvarar jag i fina lådor som jag köpt speciellt till ändamålet. Frågan är bara när jag ska läsa alla brev? Har ni också sorterat gamla brev? Hur har ni gjort?
Ha en fin vinterdag! Kram Eva

Föregående

Organic Market i Malmö

Nästa

Vänner med tidningar och böcker!

4 kommentarer

 1. Solveig

  Hej igen!
  Jag tycker du är så duktig!
  För några år sedan brände jag två kartonger brev och kort. Jag eldade i en tunna och stod och läste och skrattade och skämdes och kom ihåg. Jag har inga barn som ska ärva eländet efter mig och det fick räcka att minnas den gången. Några adresser sparade jag nog, men det var allt. Det som är viktigt bär jag ändå med mig på något sätt. Jag och maken brukar även slänga julkort några veckor efter jul.
  Men man får behålla så mycket man vill och du har gjort fina högar med fina band!

  • Eva

   Wow, så läckert och symboliskt! Det måste ha känts befriande! För några år sedan slängde jag några omgångar brev en dag när jag verkligen vara på rensa ut-humör, men sen ångrade jag mig … men då var det för sent!! Så den här gången var jag lite mer försiktig när jag gallrade ut men jag slängde en hel del nu också.
   Jag läste för ett tag sedan en bok som heter Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman och den var uppbyggd från brev och andra handlingar. Det fascinerade mig att gamla brev kunde bli till en beskrivning av en person. Nu hade ju huvudpersonen ett äventyrsfyllt liv som var intressant att läsa om såklart! I mina brev står mest “Jag har två undulater, en grön och en blå. Har du några husdjur?”
   http://www.bokus.com/bok/9789170375880/den-roda-grevinnan-en-europeisk-historia/
   Ha en bra dag! Kram Eva

 2. Hej!

  Jag har nog slängt de flesta av mina gamla brev, brevvänner från barndomen och så. Även alla brev/vykort som slår an en negativ känsla på något sätt. Sen har jag sparat speciella brev eller vykort som fortfarande gör mig glad. Men det rör sig om ett fåtal =)
  Jag brukar tänka när jag rensar: “Tillför det här mitt liv något idag?” Oftast gör det kanske inte det för mig.

  Ha det fint!

  • Eva

   Hej Anne!
   Så intressant att du upplever olika känslor med breven. Det gör jag också! När jag tänker efter har jag också gjort mig av med brev som ger mig en negativ känsla. Nu när jag rensade ut hittade jag några brev som gav mig riktigt stark negativ känsla så jag rev sönder dem i små bitar innan jag slängde dem. Sen har jag några brev från mina två bästa vänner som jag hade i ungdomen, de skickade jättemånga brev när de bodde utomlands och de breven ger mig verkligen glädje! Ibland om jag känner mig lite ensam kan jag tänka på de roliga breven och att någon tog sig tid att skriva så mycket till just mig! Vissa brev har jag sparat ifall mina barn skulle vilja läsa dem, t ex äldre brev där någon beskriver livet på den tiden. Jag har ett brev från min farfar där han skickat med sin mammas skolbetyg för att vissa mig att hon var bäst i klassen 🙂 Det var jättemysigt att hålla det betyget i min hand och tänka att min farfars mamma som levde på 1800-talet har hållt i samma papper! Ha det bra! Många kramar Eva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén