Jag brukar få fina inredningstidningar av min mammas granne. Hon prenumererar på Sköna Hem, Allt i Hemmet och Drömhem & Trädgård. När hon läst dem ger hon dem till min mamma, som sen ger dem till mig. Jag blir lycklig när jag får tidningarna och sätter eller lägger mig skönt tillrätta och bläddrar i dem och drömmer mig bort till det perfekta hemmet! I mitt perfekta hem är det alltid dammsuget, inga strumpor i soffan, ingen disk på köksbänken och ingen bråte som står framme. Det är så bra att skymma utsikten med tidningen så att jag slipper titta på verkligheten, som ser lite annorlunda ut! Jag dricker gärna en kopp te eller kaffe när jag har dessa mysstunder för mig själv.

När jag har läst färdigt tidningarna packar jag dem i en påse och lämnar den till nästa läsare, min väninna som bor i Lund. Hon blir lika lycklig som jag och hennes ögon tindrar när hon packar upp dem! När hon har läst färdigt ger hon dem till sin syster. Så kejdan för varje tidning blir ganska lång… fem personer som jag känner till, sen kanske det blir ännu fler! Det är verkligen återanvändning! Någon gång kunde vi kanske träffas tillsammans och drömma om de perfekta hemmen? Skulle vara kul att höra vad de andra tycker om alla bilder i tidningarna.

Jag har fått låna en jättefin bok av min väninna, den heter Storage Idea Book. Den är underbar med massa fina inbyggda förvaringsmöjligheter. Den kommer från England och det är roligt att se lite annan stil på inredningen. De kallar sitt grovkök eller groventré för mud room (alltså lerrum!). Jag tyckte det var ett roligt ord och från om med nu heter vår hall The mud room, eftersom den alltid är fylld med leriga skor och overaller.

Kram Eva!